Johan Lieffers
2017 - week 38

Volop in beweging

Volop in beweging? Nou, als je de vele meters op de RAI afgelopen week niet meetelt niet echt op het moment. Als ik al zou sporten, ontbreekt het me aan tijd om eraan toe te komen. Ja, ik weet het, dat is geen excuus. Toch wordt het misschien weleens tijd om ermee te beginnen, heb pas begrepen dat daar hele goede apps voor zijn die je kunnen helpen.

Diëten heeft niet zoveel zin meer en meer bewegen tijdens het werk ziet er zo onrustig uit achter je bureau. Mijn collega’s hebben daar duidelijk een mening over. Maar ja, het onregelmatige leven van regelmatig reizen, uit eten en soms wat weinig slapen doen geen goed aan mijn schaduw. Daar komt bij dat als ik thuis kom het eten nog beter is dan in menig restaurant dankzij de kookkunsten van mijn vriendin; dat helpt dus ook niet.

Als ik de dagelijkse discipline van werken zou hebben in sporten, dan was ik waarschijnlijk atleet geworden… Als ik erover nadenk, word ik al moe. Kan beter nadenken over wat er moet gebeuren nu de IBC ten einde is. Er gaat natuurlijk enorm veel werk zitten in de voorbereiding op een beurs, maar het werk erna is net zo belangrijk, zo niet belangrijker.

Gespreksverslagen moeten worden gemaakt, leads worden uitgewerkt en afspraken opgevolgd. Zoals gezegd was de IBC weer een groot succes. Zelf was ik vooral te spreken over de reacties op onze nieuwe DAC-45, een nieuwe grotere broer van onze meest succesvolle converter, de DAC-70. Net als de DAC-70 kan de DAC-45 ook frame-rate conversie en Up/Down/Cross conversie, echter nu met ook UHD als formaat. Ook ontbreekt het de DAC-45 niet aan een VGA ingang, voor veel mensen de reden om te kiezen voor deze Datavideo converter.

Werken bij Datavideo heeft zo zijn voordelen. Omdat het een decentraal bedrijf is, heeft elke regio haar eigen verantwoordelijkheid. Bijkomstig punt is wel dat wij de IBC volledig moeten regelen omdat het een zogenaamde EMEA-beurs is. Ook aan collega’s uit alle andere landen moet worden gedacht. Ze worden ondergebracht in diverse hotels op verschillende plaatsen en op verschillende tijden. Visa en uitnodigingen van derden regelen om naar Amsterdam te komen, neemt ook veel tijd in beslag.

Best knap dat ons kleine team uit Utrecht dat allemaal weer voor elkaar heeft gekregen en ook de aftersales weer regelt. Zo blijven we bij Datavideo volop in beweging!

Johan Lieffers
General manager Datavideo Technologies Europe