Johan Lieffers
2017 - week 38

Nog één dag!

Nog één dag! Ja, niet voor u, dat begrijp ik, maar wel voor de IBC waarvan ik straks alweer dag 5 in ga. Onderweg naar Amsterdam is het niet minder druk dan gisteren, helaas. En dat terwijl dinsdag traditioneel toch altijd de rustigste, want dus de laatste, dag van de IBC is.

Eenmaal aangekomen bij de RAI wordt mijn gevoel bevestigd. Ik vraag me altijd af of het geregel door alle ‘regelaars’ in gele jasjes het allemaal sneller en beter gaat of alleen maar stroever? De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. Anyway, soms best frustrerend.

De laatste dag van de IBC is traditioneel zoals gezegd altijd minder druk, en dus heb ik vandaag tijd om ook eens de beurs te verkennen en bij collega’s langs te gaan. Onze producten hebben het in elk geval goed gedaan deze beurs. Onze nieuwe PTC-200 (4K Pan/Tilt) camera met 12x optische zoom en HD-SDI/HDMI uitgangen valt ook in de smaak.

We verwachten dat deze camera in het huidige prijssegment hoog zal scoren als de ‘grotere’ broer van onze reeds succesvolle PTC-150. De reacties uit de markt waren zeer goed en een aantal orders kon worden genoteerd. Een 4K camera dus, de nieuwe standaard denken wij, voor wat betreft het aantal pixels dan. Ultra HD is meer dan pixels alleen, ook High Dynamic Range en een hogere framerate zijn zaken die het consumeren van content een enorme boost gaan geven.

Hoewel we in Nederland nog steeds in HD (en soms zelfs SD) naar de televisie kijken, is het kijken naar 4K beelden via internet al doorgedrongen in menig huiskamer. De prijs van 4K toestellen helpt daar natuurlijk ook aan mee, een gewoon HD-toestel is zelfs lastig te krijgen tegenwoordig.

Maar goed, eerst nog even deze laatste beursdag en ik kijk ernaar uit om vanavond laat weer uitgeput thuis te komen en met de vermoeide benen omhoog te gaan liggen. Maar tegelijk weet ik al dat de tweede helft van deze week weer goed gevuld is met afspraken, aftersales gesprekken et cetera. Daarover de komende dagen meer, inclusief een terugblik op de IBC.

Johan Lieffers
General manager Datavideo Technologies Europe