Johan Lieffers
2017 - week 38

Opletten

Het was weer vroeg vanochtend, en gisteravond weer laat… Dat zit zo: we zitten middenin de IBC, één van de vele beurzen vandaag de dag, maar nog steeds een beurs die veel bezoekers trekt en een hoog aanzien geniet. Het is bijna normaal om deze week in de RAI te zijn en alle gebruikelijke gezichten weer te zien. Gezellig zeker, en hard werken, maar vooral opletten hoe snel onze industrie verandert om erbij te blijven.

Even over mezelf: ik ben Johan Lieffers, general manager van Datavideo, een producent van broadcast- en media-oplossingen. Ik ben verantwoordelijk voor de Europese markt en dat doe ik vanuit ons kantoor in Utrecht. Ik loop al heel wat jaartjes rond in de branche en heb bij Datavideo echt mijn draai gevonden. Het is een geweldig bedrijf met dito producten en ook collega’s.

De beurs ging vrijdag open, maar we zijn er al weken mee bezig: de stand, nieuwe producten, een feest voor onze relaties (afgelopen zaterdag) en dan nog de voorbereiding van alle rapporten en gespreksonderwerpen voor de afspraken die ik deze dagen weer heb ingepland. Gelukkig hoef ik niet alles alleen te doen en kan ik rekenen op steun van ons geweldige team in Utrecht.

Bij Datavideo zijn we nooit echt op zoek naar de nieuwste technologie, maar wel erg gefocust op praktische (mobiele), betaalbare en solide oplossingen. De overtuiging dat wij als merk aan populariteit moeten winnen, wordt langzaam maar zeker in de praktijk gebracht, en gelukkig heb ik de afgelopen dagen gemerkt dat we goed op weg zijn!

Dat lukt bijvoorbeeld heel goed met een nieuw prototype camera die we presenteren: de Nighthawk. Deze camera is zeer lichtgevoelig, heeft een 4/3”CMOS image sensor en een M4/3 (Olympus/Panasonic) lens type fitting. En… preview en streaming services voor iOS en Android. Camerateam maakte er nog een leuk item van.

Enfin, vandaag is het dag 4 van de beurs en deze maandag is traditioneel de dag dat veel Nederlandse klanten en relaties langskomen, al dan niet als onderdeel van een van de vele ‘technology tours’. De ‘hardcore’ techneuten uit de branche zie ik hier elke dag en het is erg leuk om vandaag ook weer een aantal mensen te spreken die je minder vaak ziet.

Kortom, we hebben er zin in! En mocht je vandaag of morgen (want dan is de beurs ook nog open) langs willen komen? Je kunt ons vinden in Hal 7 –D39.

Johan Lieffers
General manager Datavideo Technologies Europe