Johan Lieffers
2017 - week 38

Streamend het weekend in

Het lijkt erop dat ik vanavond een weekend zonder werk in kan gaan. Het weer lijkt ook mee te gaan werken zag ik, lekker zonnetje en 19 graden dus dat wordt genieten. En met ‘zonder werk’ bedoel ik natuurlijk dat ik geen afspraken heb staan en niet naar kantoor, in een vliegtuig of op een beurs zit.

Werken doe je altijd wel, althans ik, en met mij denk ik vrijwel iedereen. De smartphone heeft ervoor gezorgd dat de scheidslijn tussen privé en zakelijk nauwelijks nog aanwezig is. Datzelfde apparaat, in combinatie met steeds goedkopere en betere dataverbindingen, zorgt er ook voor dat we altijd en overal nieuws en media kunnen consumeren.

Daar waar nog maar kort geleden media vooral werd gemaakt door broadcasters en uitgevers is nu iedereen in staat om zonder drempels content te maken en te distribueren richting een doelgroep. Streaming media heeft een enorme vlucht genomen nadat in eerste instantie Periscope en later Facebook Live de tools letterlijk in de handen van elke smartphonebezitter legde.

En inmiddels zien we steeds vaker dat traditionele broadcasters uitzendingen op Facebook vervolgen of zelfs exclusief op deze social media aanbieden. Om dit gemakkelijk en vooral betrouwbaar te kunnen doen, hebben wij bij Datavideo natuurlijk ook onze producten aangepast en speciaal producten ontworpen. Zo kunnen onze nieuwe camera’s als de eerder deze week genoemde Nighthawk direct live streamen.

Ook onze NVS-40 encoder trok veel aandacht op de IBC door zijn krachtige performance. Deze 4 kanaals H-264 encoder biedt de mogelijkheid om 2 streams per kanaal op te zetten tot 20Mb/s. Tevens kan men de 4 kanalen monitoren middels een ingebouwde quad-split op HDMI maar ook in 2 streaming formaten. En uiteraard kan deze unit de feeds ook opnemen. Want hoe vervelend is het niet als je na iets te hebben gestreamd je de beelden zelf niet hebt…

Enfin, genoeg reclame voor Datavideo. Ik dank BM voor de mogelijkheid om aan ‘De week van’ mee te werken, het was leuk om te doen. En om toch met streaming media af te sluiten: ik denk dat het Netflix wordt vanavond.

Johan Lieffers
General manager Datavideo Technologies Europe

De week van Johan Lieffers

2017 - week 38