Sharid Alles
Zendermanager NPO 3FM
2019 - week 51

Vliegende start

Natuurlijk begon de dag allesbehalve relaxed met het boerenprotest: het hele Media Park geblokkeerd en ook ik heb er dik drie uur over gedaan om in Goes te komen en was net op tijd, net als onze crew en wandeljock Jorien Renkema.

Maar toen konden we beginnen. De Grote Markt in Goes was goed en gezellig gevuld, Racoon speelde, daarvoor The Overslept en daarna Bear’s Den. Rob van de Radio en Wijnand Speelman maakten een programma in de buitenstudio en kondigden de wandeljocks aan: Sander en Herman (die een extra etappe lopen), Mark en Jorien (van wie Jorien pas sinds drie weken weet dat ze moet gaan lopen) en Frank en Eva (die dit jaar ook al meededen aan fysieke uitdaging Expeditie Robinson). Samen lopen zij bijna 500 kilometer, op weg van Goes naar Groningen.

Gevolgd door maar liefst honderd ‘meelopers’, vertrok om 14.00 uur ’s middags het volledige dj-team. De zon scheen over de Grote Markt, uit de ramen van de appartementen boven ons hingen mensen die zwaaiden, langs de route gaven kinderen zelfgemaakte tekeningen aan en werd volop geld gedoneerd.

Dit was wat je noemt een vliegende start. En ja, natuurlijk hadden we ’s morgens stress over het boerenprotest. En natuurlijk gingen er technisch dingen niet goed en werd druk heen en weer ge-appt en gebeld. Maar we liepen en we zonden uit. En nogmaals: de zon scheen.

In Kruiningen eindigde de eerste etappe. Op een vol plein in het kleine dorp, dat volledig op zijn kop werd gezet door dj’s Rob van de Radio en Sophie Hilkema. Er werd gedanst, er werden spelletjes gedaan en er werd weer geld gedoneerd. Het was erg koud, maar de sfeer was goed en de mensen lachten. Als dit een voorbode is voor de rest van de week, ben ik meer dan gelukkig.

Sharid Alles
Zendermanager NPO 3FM

De week van Sharid Alles

Zendermanager NPO 3FM
2019 - week 51