Sharid Alles
Zendermanager NPO 3FM
2019 - week 51

The Lifeline

Vanaf het moment dat 3FM Serious Request begon in 2004, was het voor mij het radio-evenement van het jaar. Ik zat ieder jaar aan de radio gekluisterd, tot ik vanaf 2009 zelf mee mocht werken.

En toch, het eerste dat ik deed in 2018 – in mijn tweede week als zendermanager bij 3FM – was definitief het Glazen Huis killen. Intern bij 3FM was ik absoluut niet de enige die dat wilde. We begonnen met de ontwikkeling van een nieuw concept, dat resulteerde in The Lifeline. Half september was het concept (een soort van) af, slechts drie maanden voor de start.

Alles moest bedacht worden: de wandelroutes, de doelen voor het Rode Kruis, de manier van radio maken en natuurlijk de allesomvattende en innoverende techniek. Op 18 december gingen we live met iets waarvan we geen idee hadden of het echt zou werken. Op 21 december besefte ik dat we in ieder geval een blauwdruk hadden voor het nieuwe Serious Request.

Nu staan we aan de vooravond van een nieuwe editie van The Lifeline. Ik heb er ontzettend veel zin in, maar de druk is voelbaar. 3FM heeft nu het laagste luistertijdaandeel ooit en dat is frustrerend. We doen zo hard ons best om de zender uit het slop te trekken en het tij te keren.

Wat betreft The Lifeline: de techniek is verbeterd, de productie is strak, we hebben 1 doel en 1 route: van Goes naar Groningen, om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, voor de slachtoffers van mensenhandel. Deze week neem ik je mee in de hectiek van de zestiende editie van 3FM Serious Request, de tweede editie van The Lifeline. Voor mij nog steeds de mooiste radioweek van het jaar.

Sharid Alles
Zendermanager NPO 3FM

De week van Sharid Alles

Zendermanager NPO 3FM
2019 - week 51