Sharid Alles
Zendermanager NPO 3FM
2019 - week 51

NERD Alert

Het klinkt allemaal heel simpel: we gaan een week lang wandelen door Nederland en maken ondertussen non-stop live radio, tv en online content. Maar technisch gezien is 3FM Serious Request: The Lifeline een monsterproductie.

Gelukkig is technisch producent Fabriq (die nauw samenwerkt met onze locatieproducent Backbone) er de partij voor om zijn tanden hierin te zetten. En zij hebben de collega’s van NEP weer ingehuurd om de techniek onderweg te coveren.

Moesten de dj’s vorig jaar nog met behoorlijk zware rugzakken lopen (15 kg per stuk en dat 180 km lang), dit jaar is alles in een speciaal karretje gebundeld, dat ook op fietspaden en stoepen mag rijden. Alle verbindingen komen samen in dit karretje. Het karretje loopt trouwens op een waterstoftank, zodat ‘ie het anderhalve dag volhoudt zonder stroom.

In totaal worden er 112 simkaarten gebruikt tijdens dit project, om de verbinding in stand te houden. Alle camera’s en microfoons zijn draadloos en moeten opgeladen worden; er is een logistiek schema voor de accuwissel gemaakt. We maken elke dag 24/7 radio, tv (NPO 1 Extra), updates op NPO 1 (drie keer per dag) en een live YouTube-show in de avond.

Een deel van de werkzaamheden gebeurt vanaf het Media Park dit jaar: voor de radiotechniek wordt Red Bee Media ingezet en zowel de Peperbus (waar 3FM huist) als het NEP-kantoor is volop bezet met medewerkers. Voor NEP is het een primeur dat zoveel verschillende afdelingen meewerken en dat hun cloud een week lang 24/7 gebruikt gaat worden.

Vandaag, de dag voor 3FM Serious Request vindt de laatste technische check plaats. Vorig jaar zijn we de hele week in de lucht gebleven. Ik heb er vertrouwen in dat het dit jaar weer gaat lukken, maar spannend blijft het wel!

Sharid Alles
Zendermanager NPO 3FM

De week van Sharid Alles

Zendermanager NPO 3FM
2019 - week 51