Sharid Alles
Zendermanager NPO 3FM
2019 - week 51

Het oude gevoel

Maandenlang hebben we naar dit moment toegewerkt. Er zijn plannen gesmeed en weer afgeschoten. En er zijn wilde ideeën bedacht, die vervolgens toch echt niet haalbaar bleken (en soms gelukkig ook wel). Maar eindelijk, na maanden voorbereidend werk, is het zo ver. NPO 3FM Serious Request: The Lifeline gaat beginnen.

We starten in Goes, waar de lopende dj’s (Sander en Herman, Mark en Jorien en Frank en Eva) om 14.00 uur zullen vertrekken. Ze worden uitgezwaaid door het Zeeuwse publiek, dat heeft kunnen genieten van optredens van Racoon, The Overslept en Bear’s Den. En dan om 14.00 uur, als het startschot heeft geklonken, zijn we echt begonnen.

Vanaf dan maken we een week mobiel radio, tv en online content en proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, voor de slachtoffers van mensenhandel. Op 24 december hopen we aan te komen in Groningen, op de Ossenmarkt, waar we het eindbedrag bekend zullen maken.

Aan mij wordt heel vaak gevraagd hoeveel ik hoop dat dat bedrag gaat zijn. Vorig jaar zijn we met het nieuwe concept The Lifeline gestart. Natuurlijk was het bedrag veel lager dan in 2017 en dan de jaren daarvoor. Maar we hebben wel ruim € 1.400.000,- opgehaald voor het Rode Kruis, met een nieuw concept en een kleiner NPO 3FM.

Dit jaar hoop ik vooral dat het oude gevoel van Serious Request, het samen in actie komen en als heel Nederland zoveel mogelijk geld ophalen, weer naar boven komt. Met al meer dan 1200 mensen die zich hebben opgegeven om mee te lopen, met alle honderden acties die al gestart zijn door even zoveel mensen, ziet dat er ontzettend gunstig uit. Ik heb er zin in!

Sharid Alles
Zendermanager NPO 3FM

De week van Sharid Alles

Zendermanager NPO 3FM
2019 - week 51