Maurice Hols
Executive Vice President & General Manager Viacom Benelux
2018 - week 10

Vechtlust

Muay Thai, de Thaise variant van kickboksen, is mijn sport. Zowel om naar te kijken op televisie, maar vooral ook om zelf te doen als vrijetijdsbesteding om in conditie te blijven.

 

Als fan zie ik enorm uit naar het weekend van 24 en 25 maart. Dan vindt de World Fighting League (WFL) plaats voor aanstormend en gevestigd Nederlands vechtsporttalent, voor zowel kickboksen als de gevechtskunst MMA. Deze duels in gemengde vechtsporten zendt Viacom uit op ons kanaal Spike.

Ze zeggen dat vechtsport vooral wordt beleefd door mannen. Maar kennen jullie Marloes Coenen? Zij is één van de beste vrouwelijke vechtsporters die Nederland ooit heeft gekend. Ze wist maar liefst drie MMA-wereldtitels achter elkaar te veroveren. Ik leerde haar een paar jaar geleden kennen en ik heb een diep respect en bewondering voor haar sportprestaties, maar ook voor haar rol als inspirator en rolmodel.

Logisch dat ik direct aan haar moet denken als we vandaag bij Viacom stil staan bij de Internationale Vrouwendag. Voor deze gelegenheid hebben we haar vandaag als Spike Ambassadeur uitgenodigd. Zo kijken we gezamenlijk naar haar recent uitgebracht documentaire The Last Fight en gaan we met haar in gesprek over haar passie, doorzettingsvermogen en bevlogenheid. Volgens Marloes is vechten voor iedereen geschikt en niet specifiek voorbehouden aan mannen of vrouwen of jong of oud. Iedereen kan met een positieve levenshouding, doorzettingsvermogen en sterke wil bereiken waar hij of zij in gelooft!

In mijn werk voer ik ook vaak mijn ‘battles’. Op sommige momenten denk ik graag aan deze inspirerende woorden van Marloes. “Als je ergens in gelooft en er voor vecht dan bereik je je doel; met bloed, zweet en tranen!”

Maurice Hols
Executive Vice President & General Manager Viacom Benelux

 

De week van Maurice Hols

Executive Vice President & General Manager Viacom Benelux
2018 - week 10