Maurice Hols
Executive Vice President & General Manager Viacom Benelux
2018 - week 10

Dynamische achtbaan

Veertien jaar lijkt omgevlogen. Van bureauzijde naar jongerenzender MTV. Vanaf de zijlijn kritisch commentaar leveren op programmadirecteuren en zendermanagers, naar een plek waar ik in 2004 zelf aan de knoppen mocht zitten om de muziekzender te herpositioneren

 

In al die jaren zijn er ondernemingskansen voorbij gekomen die ik met beide handen heb aangegrepen. Van de introductie van producten en bijbehorende verdienmodellen van de lanceringen van Comedy Central, Paramount en Spike tot het herpositioneren van het gehele merkportfolio’s in Noord-Europa. Al deze vernieuwingen heb ik samen met een gedreven team en enthousiaste collega’s kunnen bewerkstelligen.

Viacom Benelux staat niet stil. De snelheid en dynamiek is allesbepalend. Wie voor Viacom werkt, zit in een razendsnelle achtbaan. Zo een die roetsjt van de ene looping naar een dubbele kurkentrekker maar waar je de route zelf kunt bepalen. De snelheid en levendigheid worden deels gedreven door het karakter van onze merken. Deze richten zich breed op kids, jongeren en jongvolwassenen en dus is afwachten geen optie.

Vandaag presenteer ik het Benelux LRP (Long Range Plan). Daarin wordt voor de aankomende vijf jaar de strategie en de bijhorende financiële verwachtingen gepresenteerd met als belangrijke parameter de kijker. Het medialandschap staat voor flinke uitdagingen en zit daarmee in een volledige transitie. Een dynamische transitie die gedreven wordt door de technologie, met wat mij betreft de kijker altijd aan zet.

Maurice Hols
Executive Vice President, General Manager Viacom Benelux

 

De week van Maurice Hols

Executive Vice President & General Manager Viacom Benelux
2018 - week 10