Jasper Hoogendoorn
Hoofd creatie & sales – idtv
2020 - week 20

Trainen

Na bijna twee maanden binnen zitten, mogen we vanavond weer de wei in. Volwassen mannen die als uitgelaten, pasgeboren lammetjes om elkaar heen springen, vrolijk naar elkaar blaten en dolgelukkig achter een bal aan rennen. En ik doe maar wat graag mee

De wedstrijd op zaterdag mag dan normaliter het hoogtepunt van de week zijn, de doordeweekse training is tussen alle brainstorms, vergaderingen en pitches een heerlijke afleiding. De kleedkamer om slap te ouwehoeren en het veld voor wat fysieke uitdaging. En die roemruchte derde helft? Die blijkt geregeld een goede inspiratiesessie voor nieuwe programma-ideeën.

Voordat ik vanavond weer op het veld sta, gaan we vanmiddag eerst in de studio nog een soort van trainen. Aanstaande zondag nemen we namelijk een pilot op voor een nieuw weekendprogramma voor NPO1. Met een verrassende presentator die – om in de sportterminologie te blijven – groot werd als voetballer, maar die we nu vragen een heel andere tak van sport te beoefenen. Niet zomaar, want hij heeft zeker specifieke kwaliteiten die goed van pas gaan komen in deze bijzondere quiz.

Ik kijk er naar uit. Lekker dingen uitproberen, nog wat schaven aan de structuur, posities bepalen, elkaar uit de tent lokken om het scherp te krijgen en nog een middag alles geven om dan straks het verschil te kunnen maken. Het team is er klaar voor.

En die presentator? Die blijkt al heel zijn carrière als Pieter van den Hoogenband op het voetbalveld gestaan te hebben. Zondag is het voor hem tijd om te gaan zwemmen.

Jasper Hoogendoorn
Hoofd creatie & sales – idtv

De week van Jasper Hoogendoorn

Hoofd creatie & sales – idtv
2020 - week 20