Anja van Ginhoven
Press & Communications Executive Eurosport Benelux
2018 - week 06

The final countdown

Eén van mijn eerste eigen muzikale herinneringen is The Final Countdown van Europe, uitgebracht in 1986. Het is niet aan een bepaalde herinnering gebonden, maar het is zo’n liedje waarvan ik in die tijd ‘gewoon’ fan was.

Dat is nu dik dertig jaar geleden, maar het symboliseert het beste het gevoel van vandaag… Sinds 1 november – exact 100 dagen voor de start van de Spelen – hangt er namelijk een aftelklok bij ons op kantoor, die het aantal dagen tot de start van de Winterspelen in PyeongChang aangeeft. Zowel in Amsterdam-Noord op de thuisbasis van Discovery Networks Benelux, als op onze productionele ‘HQ’ bij NEP in Hilversum.

Er was dus geen ontkomen aan, want iedere dag keek die klok ons recht in het gezicht en leek daar streng aan toe te voegen: “Schieten jullie wel een beetje op?!” En steeds als ik die klok zag, dacht ik aan 1986, aan The Final Countdown…

I guess there is no one to blame.
We’re leaving ground, leaving ground.
Will things ever be the same again?
It’s the Final Countdown.

De start van de Spelen leek op die eerste november nog een eeuwigheid weg; er was nog alle tijd om de hele Olympische operatie goed op de rails te krijgen. En dus was er geen reden om enige druk, laat staan spanning, te voelen. Bovendien vielen steeds meer puzzelstukjes in elkaar, knopen werden doorgehakt en een aantal cruciale plekken werd ingevuld met hele goede en kundige mensen.

En toch leek het alsof onze klok vals speelde, ons probeerde op te jagen of zelfs in te halen, want voor je gevoel knipperde je twee keer met je ogen en ineens stond er nog maar één dag op de teller. Ook dat onverbiddelijke stemmetje speelde het spelletje (vals?) mee: “Schieten jullie een beetje op?!”

Voor het eerst durf ik vandaag volmondig te zeggen: “Let the Games begin!”

Anja van Ginhoven
Press & Communications Executive Eurosport Benelux

De week van Anja van Ginhoven

Press & Communications Executive Eurosport Benelux
2018 - week 06