Anja van Ginhoven
Press & Communications Executive Eurosport Benelux
2018 - week 06

Avontuur

Ik ben normaal gesproken niet zo’n ‘terugkijker’, maar geholpen door Facebooks herinneringen realiseerde ik me dat het afgelopen week exact een jaar geleden was dat ik m’n transfer van de NOS naar Discovery/Eurosport wereldkundig maakte. Time flies

Een passage uit m’n afscheidsmail van toen: “Het is hartstikke spannend om de NOS – en ‘by far’ de mooiste baan van Hilversum – te verlaten. Maar goed, na zeven – letterlijk en figuurlijk – vette jaren is het niet verkeerd om een mooi, nieuw avontuur aan te gaan. En dat ligt in Amsterdam-Noord op me te wachten, inclusief de mogelijkheid om iedere dag lekker op de fiets (en met het pontje!) naar m’n werk te gaan.”

Hoewel mijn werk behoorlijk vergelijkbaar is – PR en communicatie blijft nu eenmaal PR en communicatie – is het toch een heel andere wereld. De overeenkomst tussen NOS Studio Sport en Eurosport houdt wel zo’n beetje op bij het woordje ‘sport’. En juist dat maakt dit avontuur tot een ‘mooi avontuur’.

Zo denk ik dat niet veel mensen weten, laat staan geloven, dat we met een multidisciplinair team van zes mensen verantwoordelijk zijn voor Eurosport 1, Eurosport 2 én de Eurosport Player. En dat niet alleen voor Nederland, maar voor de hele Benelux. Waar bij de NOS voor elk taakje wel iemand is, pakt ieder lid van Team Eurosport naast zijn of haar ‘eigen’ takenpakket ook nog een aantal deelprojecten op.

Zo heb ik zelf, naast mijn ‘gewone’ PR- en communicatiewerkzaamheden, de kans gekregen om mee te bouwen aan ons uitzendschema voor de Winterspelen en ben ik betrokken geweest bij het bedenken van het format van onze Olympische studioshow Winterspelen Vandaag. En later vandaag of morgen lanceren we nog een Olympische primeur.

Ik ben echt supertrots dat ik, samen met Eurosport marketinggoeroe Erwin Smits, aan de wieg hiervan heb gestaan. Daarover morgen meer. Dus ja, een (mooi en nieuw) avontuur is het tot nu toe zeker. Nu is het tijd om vooruit te kijken, uiteraard naar Eurosports Olympische debuut op 9 februari, maar natuurlijk ook naar m’n dagelijkse woon-/werkfietstocht en de oversteek met de pont…

Anja van Ginhoven
Press & Communications Executive Eurosport

De week van Anja van Ginhoven

Press & Communications Executive Eurosport Benelux
2018 - week 06