Anja van Ginhoven
Press & Communications Executive Eurosport Benelux
2018 - week 06

I zoekt puntje

Nicolien, kun je ons horen? Kan die monitor misschien nog iets worden bijgedraaid? Iemand de studiokrukken gezien? Weet iemand waar de kleedkamer is? Zijn de mixed zoneposities voor de openingsceremonie al definitief bevestigd? Uit de montagesets klinkt de speciaal voor Eurosport ingespeelde versie van ‘I Want it All’ van Queen.

Het was gisteren, donderdag, de dag van de spreekwoordelijke puntjes op de i. De hele ploeg rondom het studioprogramma Winterspelen Vandaag – voor wie nog niet weet wat we van plan zijn, hou het maar op ‘Langs de Lijn op televisie’ – was vandaag voor het eerst bij elkaar. Zowel fysiek in Hilversum, als op beeld en geluid in Parijs en PyeongChang. Van productie tot presentatoren en van regie tot beeldredacteuren.

Onder leiding van het zeer ervaren en kundige regieduo Danny Melger (Hilversum) en Paul van Koelen – Paul zit in Parijs aan de knoppen – zijn alle lijnen en verbindingen getest, de cameraposities stuk voor stuk doorgelopen, alle graphics nog een keer kritisch gecheckt. Neal en Herbert die vast een beetje aan hun stekkie in de ‘high tech’ Augmented Reality studio van NEP hebben kunnen wennen. En zo waren er nog wel tientallen i-tjes die een puntje moesten krijgen én hebben gekregen.

En er zijn vast en zeker nog wel wat i-tjes waar de komende dagen een puntje voor gevonden moet worden. Zowel in PyeongChang, Parijs, Hilversum als in Amsterdam. Maar hé: wij zijn Home of the Olympics en we staan met z’n allen aan de vooravond van een historisch moment: de kick-off van de achtjarige Olympische cyclus van Eurosport. Dat avontuur begint morgen om 11.30 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player en voert ons – samen met alle sportliefhebbers van Nederland – naar PyeongChang 2018, Tokio (2020), Beijng (2022) en Parijs (2024).

Tenslotte nog een gratis kijktip: vanavond is ‘onze’ Neal te gast bij Jinek, onder meer om terug te kijken op de openingsceremonie en natuurlijk zijn eigen Olympisch debuut: 23.00 uur, NPO 1.

Anja van Ginhoven
Press & Communications Executive Eurosport Benelux

De week van Anja van Ginhoven

Press & Communications Executive Eurosport Benelux
2018 - week 06