Jorn Agterberg
Marketing Manager Qmusic
2021 - week 35

Sweet Sixteen

Je zestiende verjaardag is toch een speciale. Je voelt je al heel groot, maar je bent nog lang niet volwassen. Deze mijlpaal wordt steeds vaker groots gevierd met de uit Amerika overgevlogen term Sweet Sixteen.

Toen ik zestien werd, wist ik niet wat me overkwam. Het was een maandag en ik moest gewoon naar mijn school in Zwolle. Rond twee uur was ik klaar en pakte ik mijn fiets uit het fietsenhok, maar al snel werd ik bij de uitgang tegengehouden door mijn vader. Hij zei: “Zet je fiets maar terug, we gaan een stukje rijden.” Hij wees naar de scharlaken rode bolide die een paar meter achter hem stond.

Al sinds ik me kan herinneren, ben ik fan van Ferrari. En daar stond mijn vader ineens bij het schoolplein met een Ferrari 348 TS. Een echte. Met het brute motorgeluid zoals alleen een supercar als een Ferrari kan klinken. Het ‘stukje rijden’ werd een tocht naar Groningen om vervolgens de grens over te gaan naar Duitsland. Daar begon het feest op een lege Autobahn zonder snelheidslimiet.

Ik zie mijn vader nog zo voor me: zwetend van de concentratie en de hete V8-motor direct achter hem. Met witte knokkels van het stevig vasthouden van het stuur raasden we over de snelweg. Hoe aerodynamisch de auto ook is, bij 250 km/u+ beginnen ook de spiegels te suizen. En ik vond het allemaal prachtig! Het was mijn Sweet Sixteen party, zonder dat ik die term nog kende.

Vandaag is het precies zestien jaar geleden dat Qmusic in Nederland van start ging. Sinds een jaar zijn we marktleider en dan voel je je heel groot. En toch in mensenjaren geteld zijn we nog niet eens volwassen. Happy Sweet Sixteen!

Jorn Agterberg
Marketing Manager Qmusic