Matthias Scholten
Nog in dubio over zijn functietitel
2024 - week 09

Sven en Derek

We zitten in een Amsterdams restaurant. Sven naast mij en Derek tegenover ons, aan de kant van Sven. Ik heb Derek Ogilvy, de babyfluisteraar uit Schotland gehaald, die man kan hele opmerkelijke dingen.

Na een test in een zaaltje van Hotel Lapershoek durf ik het aan. Derek kan de gedachten van baby’s lezen en wij gaan een tv-programma met hem maken voor RTL4. Derek is (?) paranormaal begaafd en in dit restaurant gaan we praten over een contract.
‘Het is heel apart, Sven, hij kan opeens dingen over je zeggen, die niemand kan weten…’  Sven kijkt me aan met een gezicht die ze in deze tijd een ‘meme’ zouden noemen. En dat is terecht, want ik heb Derek voorafgaand aan deze ontmoeting wat details uit het leven van Sven ingefluisterd.                     

‘Sven woont samen en zijn partner, heeft twee katten het huis in gehaald, hij ergert zich enorm aan de kattenharen’. Dat soort dingetjes, privé-informatie, ik heb zelfs z’n kenteken doorgegeven.  Het gesprek gaat zoals zo’n gesprek gaat. Een beetje keurig met af en toe een grapje.
Vlak voor het nagerecht komt ie…
‘Sven, can I tell you something personal?’
Sven schiet in de vlekken en de ongemakkelijkheid vult de ruimte.
‘Eeeuh, okay.’
‘I feel a lot of aggression on your side… against two cats… they feel very unwelcome… be careful, they can attack you out of nowhere…’
Ik zit nu woorden te zoeken die de blik van Sven op dat moment beschrijven.

Vanmiddag interview ik Sven. Voor de BM Media Lounge. Hij werd Mediapersoon van het Jaar, beleefde wederom een recordjaar met RTL en is inmiddels de meest succesvolle CEO in de geschiedenis van RTL.
Bedankt voor het lezen van mijn columns deze week.

Matthias Scholten
Functietitel: columnist