Kristel van Eijk
Voice-over / stemacteur
2020 - week 13

Stu Stu Stu Stu Stu Studio

Begin 2000-nog-wat werkte ik als receptioniste bij Talpa Radio. De telefoon ging. Dûh. Maar, deze keer was het voor mij. “Kristel, kan je naar boven komen, ik wil dat je even wat inspreekt.”

Dat was stap 1.
Ik werd daarna vaker ontboden in de studio van de jingleproducer op de zolder van Noordzee 100.7 FM en Radio 10 Gold.

Stap 2.
Ik werkte inmiddels als dj bij SLAM!FM (onder andere dankzij de stemdemo die ik opnam bij Noordzee, op aanraden van Erik de Zwart). Bij Puur Audio sprak ik in die tijd mijn eerste betaalde radiocommercial in voor de Hitkrant. Daarna werd ik vaker gebeld door ‘de studio’s.’

Stap 3.
Steeds meer aanvragen! In overleg mocht ik inspreken in de back-up studio van SLAM! en later bij Qmusic. Toch een beetje gek. Onder de baas zijn tijd extra geld verdienen, met zíjn middelen. Dus:

Stap 4.
Een thuisstudio.
De kleinste geluidsdichte studio ter wereld, volgens studiobouwer Ruud van Kuler. Op zolder onder een schuin dak. Niet te harden in de zomer. Zelfs in bikini dreef ik uit het ‘hok’. Maar goed, niemand die dat zag.

Stap 5.
De ministudio bleef in ’t Gooi. Ik verhuisde naar Brabant.
Een mobiele studio was de oplossing. Zo’n box. Een grijs ding ter grootte van een gemiddeld toilet. Deprimerend. But it did the job. Voor anderhalf jaar.

Stap 6.
Zo veel werk! Uren per dag in de studio, onder andere om audioboeken in te lezen.
Tijd voor een upgrade.
Yes! Mijn man is klusser, mét audiotechnische achtergrond. Dus hij heeft eigenhandig mijn ‘box in box’ studio gebouwd in de tuinkamer van onze dijkwoning.
Een studio waarin je kan lopen en rechtop kan staan.
Waar het een beetje leuk ingericht is ook, geen grijze muren.
Waar de temperatuur, de techniek en het geluid goed zijn!
En de stemacteur zelf trouwens ook. 😉

Kristel van Eijk
Voice-over / stemacteur

De week van Kristel van Eijk

Voice-over / stemacteur
2020 - week 13