Rick Verwaal
Service Engineer Broadcast Rental
2023 - week 17

Showtime

Na een gezellige koningsnacht in Breda is het dan toch echt tijd. De laatste controle van alle apparatuur voor de spectaculaire opening begint op het Chasséveld.

Ik check nog even snel in bij de collega’s. Niet alleen in Breda zijn we aan het werk, maar ook in Bakoe, Azerbeidzjan waar we zijn voor een nieuw Formule 1-raceweekend. Na de lentebreak door het uitvallen van een race kijken we of alle systemen weer gereed zijn. Ook daar draaien we ‘gewoon’ met zeven RF-camera’s en een stuk of twintig communicatielijnen tussen het circuit, Hilversum en alle studio’s.

Het is bijna tijd voor de FOM High speed track test. Waar de host alle systemen test op het circuit, doen mijn collega’s een rondje langs alle plekken waar gefilmd kan worden. Alle broadcasters testen op dat moment mee. Kunnen we de studio horen, hebben we overal goed bereik met onze draadloze camera’s? Een laatste check op de IP-verbindingen waarna alle lijnen opengaan en onze klanten kunnen beginnen met het doorsturen van content.

We zijn gelukkig dus niet de enigen die op Koningsdag aan het werk zijn. Vele collega’s in deze branche zijn bezig op een festival of bij het grote feest van de koning in Rotterdam, maar gelukkig zijn er ook veel die even niet aan het werk zijn. Hopelijk genieten die een beetje van ons werk en de gezelligheid in het dorp of in de stad.

Rick Verwaal
Service Engineer Broadcast Rental 

De week van Rick Verwaal

Service Engineer Broadcast Rental
2023 - week 17