Rick Verwaal
Service Engineer Broadcast Rental
2023 - week 17

Betaalde hobby

Televisie maken op donderdag net als onze productie tijdens Koningsdag gisteren doe ik eigenlijk veel minder sinds ik in de media aan het werk ben.

In mijn derde jaar op de middelbare school hadden we een verplichte maatschappelijke stage. Wat voor stage dit zou zijn, wist ik in het begin nog niet. Niet elke plek voldoet ook aan de voorwaarden, dus helpt een van de docenten met het vinden van een goede plek.
In mijn vrije uren op school was ik veel in de aula te vinden. Hier waren namelijk de licht- en geluidspullen die gebruikt werden voor dramavoorstellingen, open dagen en kerstvieringen. Een klasgenoot was daar al bezig met licht en ik ben daar langzaam de wereld van geluid aan het ontdekken. Van de dramavoorstelling tot Basket Case van Green Day en Emma Heesters die door haar vader begeleid werd op de piano.

Mijn stagebegeleidster wist nog wel een leuke plek voor mij: ABG TV (nu ZuidWest TV). Na anderhalve week daar meelopen was ik al klaar met mijn stage maar ook helemaal verkocht aan het vak. Ik had een geweldige hobby gevonden en ging samenwerken met een groep fijne mensen met de maandag- en donderdagavond als vaste klusavonden.
Concerten, talkshows, sportprogramma’s, we deden het allemaal. Een tijd waar ik nog vaak met plezier op terugkijk. Net als vele anderen in de media heb ik bij de lokale omroep de grote basis van mijn DNA kunnen kweken en is het een belangrijke plek om nieuw talent te ontdekken. 

Waar mijn week van schrijven eindigt en de meesten zullen genieten van een lang weekend sluit ik mij aan bij de collega’s in de studio of langs een sportveld voor alweer het volgende project. Fijn weekend!

Rick Verwaal
Service Engineer Broadcast Rental 

De week van Rick Verwaal

Service Engineer Broadcast Rental
2023 - week 17