Rick Verwaal
Service Engineer Broadcast Rental
2023 - week 17

Genieten van de climax

Wie ik ben? Rick Verwaal. Wat ik doe? Heb je even? Laat ik maar beginnen met mijn functie: Service Engineer bij Broadcast Rental.

Waar je normaal gesproken één discipline kiest, is deze functie toch iets omvangrijker dan gedacht. Misschien dat daarom ook wel de vraag kwam om De Week Van eens te schrijven voor BM. De week kon niet beter gekozen zijn, zoals jullie zullen lezen.
In diverse rollen voer ik projecten uit over de hele wereld. Zo ga ik een aantal keer per jaar als guarantee engineer mee met onze Flypacks. De inhoud van zo’n project is telkens verschillend maar het liefst doe ik dan toch muziek. Zo ook in oktober waar ik in Buenos Aires was om mee te werken aan een concertregistratie van Coldplay. Voor dit project stonden 24 camera’s opgesteld, waaronder twintig Sony Venice filmische camera’s, die in een meer-cameraconfiguratie moesten worden verwerkt.
Zo’n project bouwt vaak geleidelijk op: een interne prep met de laatste wijzigingen voor de set, laatste check/prep met alle collega’s, waarna wij achter de vracht aan vliegen, om vervolgens in een megastadion alles gereed te maken voor de climax: de live registratie die wereldwijd te zien is in bioscopen.
Een stadion vol enthousiaste fans, een prachtige registratie op het witte doek en dan begint voor ons helaas weer de harde realiteit: afbreken tot diep in de nacht en weer in het vliegtuig terug naar huis. Hoewel mijn werk veel binnen in de techniek is, kon ik de dag voor show toch nog even in het stadion de sfeer meemaken. Dan vergeet je soms dat je daar ook gewoon aan het werk bent.

En op ons werk mogen we ook zeker trots zijn. Vandaag, enkele maanden na dato, is het dan ook des te leuker om vanuit onze klant SR Films de uitnodiging te krijgen om de ‘directors cut’ van de show te komen kijken in de bioscoop onder het motto: nodig ook eens je naasten uit die normaal alleen de verhalen horen om samen te genieten van deze geweldige klus. Viva la Vida!

Rick Verwaal
Service Engineer Broadcast Rental 

De week van Rick Verwaal

Service Engineer Broadcast Rental
2023 - week 17