George Freriks
Media-ondernemer, -adviseur en -reisleider
2023 - week 03

Shift Happens

Gisteravond weer een call gehad met het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Los Angeles. Dit ter voorbereiding op de reis met de mediagroep die in maart plaatsvindt en deze keer naar San Francisco en Los Angeles gaat. Eind vorig jaar was ik al bij Reinout Oerlemans op de koffie om een en ander voor te bereiden. 

De komst van NBSO en het honorair consulschap van Reinout zijn positieve ontwikkelingen, maar er ontbreekt in Los Angeles nog een echt steunpunt met contacten in de media-industrie in de brede zin van het woord. Er is de vrijwilligersorganisatie Holland Hollywood Connection, maar iedereen is het er wel over eens dat de Nederlandse media-industrie wel wat meer support kan gebruiken. Gelukkig zijn er wat positieve ontwikkelingen. Vanuit hier probeer ik daaraan mee te helpen, een permanente terugkeer naar Los Angeles heb ik uitgesloten.

De reizen organiseer ik samen met collega Martijn Kole onder het label Shift Happens. We bereiken met de reizen een paar dingen: we verdienen wat, we brengen ecosystemen (in dit geval media) dichter bij elkaar, we kijken naar innovatieve trends all over the world en we bevorderen internationale handel. Maar bovenal is het natuurlijk superleuk om zo’n week met een groep op pad te zijn. Vermoeiend, maar waardevol. De truc zit hem in leuke mensen, inspirerende bezoeken en sprekers en een vol programma.

Het is geen feestweek. Nu zo’n twee maanden voor vertrek zitten we in de fase van het fijnslijpen van het programma, alle puzzelstukjes moeten gaan vallen en dan wordt het weer een fantastisch programma. Los Angeles, here we come!
Overigens zijn er soms ook wel wat tegenvallers. Zo moesten we een keer een reis naar Japan afblazen vanwege een tyfoon, dat terwijl de eerste mensen van de groep al ingecheckt waren, een zeer stressvolle ervaring. Ondernemen heeft zo zijn ups-and-downs.
Tenzij de actualiteit anders bepaalt, geef ik morgen mijn visie over de Metaverse en doe ik er nog gratis een paar beleggingstips voor 2023 bij cadeau. Freriks steekt weer zijn nek uit! 

George Freriks
Ondernemer, adviseur en investeerder in media, e-commerce en artificial intelligence. Hij organiseert ook reizen naar innovatie-hotspots in de wereld. 

De week van George Freriks

Media-ondernemer, -adviseur en -reisleider
2023 - week 03