Hemmo Bruinenberg
Algemeen directeur Common Frames
2022 - week 38

Practice what you preach

Deze week begin ik met een opleiding en ik moet mijzelf introduceren. Via tekst, beeld of geluid. Het liefst creatief, iets dat bij je past. Ik kan er niet omheen om dit met video te doen. Ik produceer films en we stimuleren jongeren om hun eigen verhaal te vertellen met media. Dus daar ga ik, practice what you preach. 

Zo ervaar ik zelf weer even hoe ongemakkelijk ik het vind om voor de camera te praten. Ik ben een achter-de-schermen-man. Dat wist ik natuurlijk al lang, maar het wordt weer goed benadrukt. Ik maak een opstelling in mijn kantoor en film mijn introductie. Take 1. Take 2. Take 100.
Dit vragen we dus van de jongeren in onze projecten. Het is goed om mijzelf daar soms weer van bewust te zijn. Om te kunnen zeggen: ik weet dat het moeilijk is, want ik heb dat zelf ook. Daarnaast merk ik ook direct dat ik trots ben, dat ik het wel ben aan gegaan. En ook die ervaring kan ik delen.

Ik ben nu een paar jaar algemeen directeur van Common Frames, maar ik ben blij dat we nog zo’n kleine, platte organisatie hebben. Ik kan ruimte blijven creëren om soms ook zelf workshops te geven aan jonge nieuwkomers, met de talenten te werken en zelf films te maken.
Of jullie de video-introductie mogen zien? Nee, sorry. En ook die keuze laten we altijd bij de jongeren zelf.

Hemmo Bruinenberg
Algemeen directeur Common Frames 

De week van Hemmo Bruinenberg

Algemeen directeur Common Frames
2022 - week 38