Hemmo Bruinenberg
Algemeen directeur Common Frames
2022 - week 38

Het openen van mediadeuren

“Ik was zwak en droomloos toen ik naar Nederland kwam, tot er een mediadeur voor mij openging“, zegt de negentienjarige Remy Nyamukabakaba in een zelfgemaakt videoportret. De zin raakte mij, omdat het de kern raakt van wat we willen bereiken met ons werk.

Bij onze organisatie Common Frames maken we media met jonge nieuwkomers, omdat we er in geloven dat het de ontwikkeling van de jongeren versterkt hier in Nederland. En ook talentontwikkeling krijgt bij ons een prominentere rol, want doordat we steeds meer jongeren in aanraking brengen met media, zien steeds meer jongeren kansen in de mediasector.

Remy is opgegroeid in een gevaarlijk deel van Congo en samen met zijn broer en zus gevlucht. Hij komt in Nederland terecht en leert Nederlands op de Ithaka Internationale Schakelklassen in Utrecht. Daar ontmoeten we hem, tijdens het geven van een filmworkshop. Zijn groepje blinkt uit met een bijzonder goed gemaakte horrorfilm, zeker als je bedenkt dat ze nooit eerder een camera vast hebben gehad.

Na de workshop komt Remy naar ons toe en geeft aan: hoe kan ik meer leren over media maken? De mediadeur was opengegaan, hij vond een passie en werd lid van ons Talent Team. We zijn nu een jaar verder en hij heeft veel meters gemaakt. Klaar om te beginnen aan zijn hbo-opleiding Communicatie. Het is één van de mooie voorbeelden van de afgelopen jaren. Wil je meer weten over Remy? De quote uit het zelfportret komt uit deze video.

Hemmo Bruinenberg
Algemeen directeur Common Frames 

De week van Hemmo Bruinenberg

Algemeen directeur Common Frames
2022 - week 38