Hemmo Bruinenberg
Algemeen directeur Common Frames
2022 - week 38

Podium voor nieuwkomers

In de film Noodoproep worden buitenlanders vogelvrij verklaard, zo blijkt uit een NL Alert. Drie kinderen moeten zichzelf in veiligheid brengen, voordat ze worden opgepakt. Of erger. 

Het is de storyline van één van de zes films die we volgende week, 28 september, vertonen op het Nederlands Film Festival. De films zijn allemaal gemaakt door jongeren van 10 tot 18 jaar, net in Nederland. Het zijn de grootste talenten uit de projecten die we doen met Common Frames. 

Ik ben druk bezig met de organisatie van de vertoning, in samenwerking met het Nederlands Film Festival. Het is altijd weer een feestje om dit te mogen doen. Om een podium te creëren waar het draait om de jongeren, om hun verhalen en hun films. De trots op hun gezichten als ze op de rode loper aankomen, is genieten, net als de gezonde portie spanning die ze voelen.   

De jongeren werkten dit jaar vanuit het thema vrijheid en dat bracht inhoudelijk sterke films, want voor veel jongeren waar wij mee werken, is vrijheid helemaal niet vanzelfsprekend. Ben je al nieuwsgierig? Kijk dan de trailer die we maakten van de films. Na het evenement (vanaf 28 september) kan je de films ook online bekijken. Bijwonen kan helaas niet meer, want ik heb toevallig vandaag gehoord dat het helemaal is uitverkocht! En daar ben ik weer trots op.

Hemmo Bruinenberg
Algemeen directeur Common Frames 

De week van Hemmo Bruinenberg

Algemeen directeur Common Frames
2022 - week 38