Paul Chamalaun
Commercieel manager Chain
2020 - week 49

Plannen is een vak

Terwijl ik in allerijl vlak voor de deadline aan het typen ben, denk ik terug aan de afgelopen dagen. Gisteren (woensdag) had ik mijn pen voor een dag uitgeleend aan collega Marco. Dat kwam mij ook erg goed uit, aangezien de dagen deze week behoorlijk vol zijn gepland.

Zo lijkt het drukker dan normaal met tv-producties en de daarbij behorende werkzaamheden, maar ook wordt mijn aandacht gevraagd voor een grote projectoplevering in Rotterdam. Normaal maak ik dergelijke opleveringen meer van de zijlijn mee. Maar in dit specifieke geval, waar in totaal veertien locaties, van de Laurenskerk tot aan Alexandrium, in een sneltreinvaart moeten worden opgeleverd, ben ik inhoudelijk dichter betrokken.

Het blijft toch een vak de juiste materialen op de juiste tijd met de juiste mensen et cetera. En dan óók nog ruimte voor improvisatie en inspelen op de veranderende werkelijkheid. Het is een kunst en een vak tegelijk. Nog een paar dagen en dan zal Rotterdam Verlicht van start gaan. Voor ons geldt dan waarschijnlijk dat het belangrijkste deel er op zit. Voor de stad juist het begin van hopelijk een jaarlijks evenement.
Voor mij is het een gevoel van voldoening, maar vooral ook bewustwording hoe knap het eigenlijk is dat mijn collega’s toch iedere dag hun werkzaamheden weer rond gepland krijgen.

Paul Chamalaun
Commercieel manager Chain

De week van Paul Chamalaun

Commercieel manager Chain
2020 - week 49