Marco Pos
Algemeen directeur Chain
2020 - week 49

Ontgroening

Morgen is het precies drie maanden geleden dat ik in dienst ben gekomen bij Chain als algemeen directeur. Zo’n periode bij een nieuw bedrijf voelt voor mij een beetje als een soort ontgroening.

Een hoop nieuwe collega’s, een nieuwe werkplek, een andere cultuur/structuur en ook een andere route naar het werk. Rij je in de ochtend slaapdronken al bellend op de verkeerde snelweg naar je oude werkgever, omdat dit in je systeem gebakken zit en Google dit inmiddels ook weet.

Ik heb geprobeerd de afgelopen maanden iedereen persoonlijk te spreken om een goed beeld te krijgen van het bedrijf; dat is best lastig in deze coronaperiode. Ik ben elke keer weer verbaasd wat de gemiddelde mens allemaal op zijn pad krijgt in het leven. Liefde, hoop, geluk, verdriet, ziekte, onzekerheid, schuldgevoelens, ruzie, jaloezie, humor, vriendschap, eenzaamheid, het zit er allemaal bij. Maar bovenal is Chain gewoon een hele leuke en hechte groep mensen met onwijs veel passie voor hun werk.

Vandaag ga ik op pad naar Van der Veen in Rijswijk. Naast Chain en Focus in Amsterdam is dat één van de andere projectbedrijven binnen de Rentall holding waar ik verantwoordelijk voor ben. Van der Veen is vooral actief op het gebied van stroom- en av-ondersteuning op beurzen en evenementen binnen Europa.

De eerste week dat ik in dienst was, belde Theo van Workum (CEO Rentall) mij dat hij een bedrijf had overgenomen. Of ik tijd had om Van der Veen weer operationeel te krijgen per 1 oktober… Weer een andere cultuur, weer een aantal nieuwe collega’s en bovenal weer veel passie.

Na drie intensieve maanden heb ik mijn plekje denk ik wel gevonden en voel ik wat meer rust en overzicht. Volgens mij zit mijn ontgroening er nu wel zo’n beetje op, toch?

Marco Pos
Algemeen directeur Chain