Rick Brink
Adviseur Diversiteit & Inclusie
2022 - week 05

Petitie

Zo! Vandaag is het alweer 1 februari. Januari 2022 ligt achter ons. Die maand was voor mij de doorstart van een aantal nieuwe opdrachten die ik mag uitvoeren namens mijn adviesbureau en daarnaast zijn er verschillende opdrachten opgestart.

En natuurlijk lopen mijn werkzaamheden voor Stichting Studeren & Werken op Maat gewoon door. Nadat ik Minister van Gehandicaptenzaken ben geweest, is de belangenbehartiger in mij flink wakker geschud en dus probeer ik met alle werkzaamheden die ik uitvoer de positie van mensen met een beperking te versterken.

Een hoogtepunt van januari was voor mij een petitie die we namens de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind hebben aangeboden aan de Tweede Kamer. Deze petitie vraagt aandacht voor de tienduizend kinderen met een handicap die op dit moment geen onderwijs volgen.

Simpelweg omdat er voor hen geen plek is in het huidige onderwijssysteem. Dat moet anders. Want doordat deze kinderen niet naar school gaan, missen ze niet alleen onderwijs maar komen ze ook heel moeilijk in contact met andere kinderen.

Vandaag begint ook een aantal nieuwe collega’s bij Studeren en Werken op Maat en daar ben ik blij mee. Want in de huidige krappe arbeidsmarkt is het nog niet zo gemakkelijk om de juiste mensen te vinden. Dus nu snel aan de slag en hen wegwijs maken in ons mooie werkveld. Tot morgen!

Rick Brink
Adviseur Diversiteit & Inclusie

De week van Rick Brink

Adviseur Diversiteit & Inclusie
2022 - week 05