Rick Brink
Adviseur Diversiteit & Inclusie
2022 - week 05

Afwisselend

Het is maandag en de week is weer begonnen! Na een goed weekend met heel slecht weer kijk ik uit naar de aankomende week.

Mijn naam is Rick Brink en ik mag jullie de aankomende week meenemen in mijn werkzaamheden. De meesten van jullie kennen mij misschien nog als de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken, een initiatief van KRO-NCRV.

Na dit geweldige avontuur ben ik directeur geworden bij Stichting Studeren en Werken op Maat. Een stichting de hoopgeleide jongeren met een beperking begeleidt naar werk. Daarnaast doe ik klussen voor andere organisaties namens mijn eigen adviesbureau. Mijn weken zijn dus heel afwisselend en dat geldt ook voor deze week.

De dag begon met een overleg over Samen Spelen voor kinderen met en zonder handicap. Speelplekken kennen we allemaal, maar veel daarvan, zoals bijvoorbeeld de speeltuin om de hoek, zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap en dat moet anders. Samen met diverse organisaties proberen we dit voor elkaar te krijgen en stapje voor stapje gaat dit de goede kant op. Daarnaast is maandag echt een vergaderdag en zetten we de koers uit voor de rest van de week, maar daarover later meer!

Rick Brink
Adviseur Diversiteit & Inclusie

De week van Rick Brink

Adviseur Diversiteit & Inclusie
2022 - week 05