Ruud Arts
Managing Director CANAL+ Nederland
2023 - week 49

Oude bekende

Ik noemde gisteren al even dat CANAL+ een lange geschiedenis kent in Nederland. CANAL+ nam namelijk in 1997 FilmNet over. Deze business werd gesplitst in Canal Digitaal voor satelliettelevisie en in CANAL+ voor de FilmNet-zenders.

In 2005 werd CANAL+ verkocht, waarna het enkele maanden later omdoopt werd in Film1 en Sport1.  Voordat SPI International in 2019 om de hoek kwam kijken, was Sony Pictures vijf jaar eigenaar van Film1. Toen SPI vorige jaar vervolgens werd overgenomen door CANAL+ was de cirkel rond.
Canal Digitaal heeft altijd dezelfde naam gehouden sinds Vivendi, het moederbedrijf van CANAL+, het in 2004 verkocht aan een investeringsmaatschappij. In 2019 werd Vivendi/CANAL+ weer eigenaar van Canal Digitaal, dat voor veel klanten nog steeds de aanbieder van satelliet tv is.

Dit is voor Nederlanders die in het buitenland wonen ook dé manier om op de hoogte te blijven wat er in Nederland speelt. En het groeiend aantal camperbezitters hoeft zo in de Europese outback hun favoriete programma niet te missen. Maar inmiddels bieden we veel meer dan satelliet tv. Zo bundelen we interactieve tv met het glasvezel van diverse internetproviders. En met TV App van Canal Digitaal is het mogelijk om, naast live televisie en films en series, ook alle wedstrijden van de Eredivisie te zien. Al deze klanten krijgen ook toegang tot de content in de CANAL+ App. En is zo een hernieuwde kennismaking met het merk CANAL+.

Bovenstaande leest een beetje als een geschiedenisles of verkooppraatje, maar ik wil vooral duidelijk maken dat we niet zomaar een nieuwe partij zijn die het in Nederland wil gaan bewijzen. Onderzoek toont aan dat 64% in Nederland CANAL+ kent. Uit het verleden of door de aanwezigheid langs de Europese sportvelden als sponsor of als maker van verschillende blockbusters. Voor ons zijn dit hoopgevende cijfers die we nu in Nederland moeten gaan omzetten in tevreden klanten.

Ruud Arts
Managing Director CANAL+ Nederland 

 

De week van Ruud Arts

Managing Director CANAL+ Nederland
2023 - week 49