Ruud Arts
Managing Director CANAL+ Nederland
2023 - week 49

Franse inhaalslag

Genoeg gepraat over bedrijfsstructuren. Ik wil het met jullie hebben over de inhoud. Over onze content. We breiden het aantal films en series nog dagelijks uit.

Ik keek het meeste uit naar de komst van The Brigade (originele Franse titel B.R.I.). De eerste twee afleveringen heb ik maanden geleden in de screening room bekeken en het afgelopen weekend heb ik tijdens de laatste test van de CANAL+ Smart TV App genoten van de overige zes afleveringen. Ik heb hoge verwachtingen van deze serie, een tweede seizoen is inmiddels aangekondigd.

105 Dagen geleden ben ik met Duolingo begonnen om mijn kennis van het Frans op te krikken. Na jaren geleden een week intensief Frans gedaan te hebben, komt het langzaam weer terug. Maar na acht afleveringen B.R.I. sta ik weer met beide benen au sol. Dat komt niet alleen door de hoeveelheid straattaal, ben ik bang. Er moet een tandje bij, meer Franse series en films bekijken dus.

Gelukkig biedt de CANAL+ App genoeg op dit vlak. Door een duidelijke focus op content met een Europese touch hebben we ook veel Franse titels. De volgende serie die ik ga bekijken, is Les Sauvages. Op de dag van de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen wordt de nieuwe president slachtoffer van een moordaanslag. Benieuwd hoe dit afloopt.    

Zodra ik na zes afleveringen de afloop ken, krijg ik door onze actieve content curatie ongetwijfeld een nieuw topserie of film aanbevolen. Met alle nieuwe content kan ik een tijd vooruit.

Ruud Arts
Managing Director CANAL+ Nederland 

De week van Ruud Arts

Managing Director CANAL+ Nederland
2023 - week 49