Ruud Arts
Managing Director CANAL+ Nederland
2023 - week 49

CANAL+ is terug

Het is een voorrecht om juist vandaag de figuurlijke pen ter hand te nemen. Na twintig jaar is vanaf vandaag CANAL+ terug in Nederland. Nu zijn we niet helemaal nieuw, want in de tussentijd hebben we onder de vlag van Eviso de merken Canal Digitaal en Online.nl vertegenwoordigd. Daar voegen we nu de streamingapp CANAL+ en een nieuwe zender aan toe. Deze rubriek is een prachtig platform om iedereen in onze branche op hetzelfde moment bij te praten.

‘Nog een app?’, hoor ik jullie denken. De app biedt een grote verscheidenheid uit alle genres met één gemeenschappelijke deler: van hoge kwaliteit en met een Europese touch. Naast exclusieve CANAL+ Originals hebben we ook bijzondere en exclusieve titels van andere aanbieders. Het helpt enorm dat het Europese content powerhouse STUDIOCANAL, met daarin Dutch FilmWorks, ook onderdeel is van de CANAL+ Group. Daarnaast bieden we een nieuwe zender, CANAL+ Action, die 24 uur lineair wordt geprogrammeerd met actieseries, -films en sport.

Na maanden van voorbereiding is het zo ver. Vanochtend ver voor de files uit vanuit Haarlem naar Hilversum gereden om zeker te weten dat we er klaar voor zijn. De koerier komt de perspakketten vroeg ophalen voor verzending. We zijn eindelijk los van de kant.
Teams uit de hele CANAL+ Group, van Frankrijk en Luxemburg tot Polen, van Hilversum tot Herten, overal is tot het laatst enorm hard gewerkt om deze mijlpaal te bereiken. Is het ons gelukt en bieden we echt wat anders? Oordeel zelf. Vanaf vandaag op een scherm bij jou in de buurt.

Ruud Arts
Managing Director CANAL+ Nederland 

De week van Ruud Arts

Managing Director CANAL+ Nederland
2023 - week 49