Britte Hermans
2019 - week 15

Op avontuur

Eerder vertelde ik over Documentaire Kickstarter, het nieuwe workshoptraject voor ambitieuze filmmakers dat volgende maand van start gaat.

Naast de daarbij horende werkzaamheden ben ik ook als freelance filmproducer betrokken bij verschillende documentaires. Een veelzijdige functie waar ik in rolde via een stage tijdens de studie Media en Cultuur aan de UvA.
Zo’n twaalf jaar geleden had ik nooit verwacht nu als productieleider te werken, want die functie heeft niet de allerbeste reputatie en je moet erg sterk in je schoenen staan. Tegelijkertijd bood het me wel de kans om vanachter de schermen mee te kijken in verschillende werelden en op elke plek iets nieuws te leren. Die variatie is de reden dat ik de documentairewereld steeds meer heb leren waarderen.
Het ene moment ben ik op het Media Park voor overleg met de eindredactie van een omroep, om vervolgens op een creatieve broedplaats in Amsterdam te brainstormen met een regisseur over de indeling van een draaiperiode. Soms ga ik mee bij de research of op draaidagen in het land om hoofdpersonen te spreken of instanties te betrekken bij het project. Nieuwe mensen leren kennen en plekken ontdekken.
Daarnaast zit ik overigens het grootste deel van de tijd achter de laptop om te organiseren, budgetteren, contracteren enzovoorts. Alles om ervoor te zorgen dat de zaken goed geregeld zijn. Mijn netwerk en de kennis die ik heb opgedaan in al die jaren deel ik inmiddels met anderen, ook dat is een avontuur. Zo blijf ik mijzelf uitdagen en is de cirkel weer rond.

Britte Hermans
Producer documentaires
Oprichter Creatief met Film Academy