Mathieu Andriessen
Directeur vereniging NLconnect
2021 - week 07

Onmisbare pijler

De Nederlandse breedbandnetwerken zijn onmisbaar in het herstel na de coronacrisis. Door corona merken we meer dan ooit dat digitale connectiviteit een onmisbare pijler is onder onze maatschappij en economie.

Internetaanbieders zien al maanden een structureel hoog niveau van gebruik van hun netwerken. Het vele thuiswerken, videobellen en online onderwijs maar zeker ook het intensieve gamen en kijken naar streamingdiensten jaagt het dataverbruik naar ongekende hoogte.
Sommige dingen die we nu online doen, zullen tijdelijk zijn, maar digitalisering maakt op alle fronten een stroomversnelling door. Dat is blijvend. Ons land staat gelukkig in de absolute wereldtop qua connectiviteit.

Met tachtig leden is NLconnect dé branchevereniging van deze glasvezel- en breedbandindustrie. De tijden van VECAI en NLkabel liggen inmiddels ver achter ons: de vereniging verbindt nu de gehele keten van bedrijven, van aannemer en leverancier tot ISP en omroepdistributeur.
Als industrieplatform bevordert NLconnect innovatie, samenwerking en kennisuitwisseling. Ook tijdens corona gaat ook het verenigingswerk natuurlijk vol door, zij het in aangepaste vorm. Ik ben vereerd om deze week elke dag daarvan iets te laten zien.

Vorig jaar organiseerden we voor leden sessies over onder meer de inzet van Artificial Intelligence binnen de breedbandsector, over circulariteit en duurzaamheid bij ISP’s en over de voor- en nadelen van GPON-netwerken. Vandaag hebben we een overleg over de events van de vereniging in 2021. In welke vorm kan ons jaarcongres doorgaan? Welke actuele thema’s gaan we belichten? Vanuit de leden komt altijd creativiteit, maar het herstel na corona zal sowieso hoog op de agenda staan!

Mathieu Andriessen
Directeur vereniging NLconnect

De week van Mathieu Andriessen

Directeur vereniging NLconnect
2021 - week 07