Daan Thieme
Directeur/eigenaar Lichtmacht
2020 - week 45

Ongrijpbaar

Een korte bijdrage vandaag, aangezien ik gisteren uiteindelijk laat klaar was en nu weer vroeg onderweg ben naar een studio in Almere waar een commercial voor Toyota op het menu staat.

Kortom, korte nachten en lange dagen in deze tijd van het jaar en dan moet, normaal gesproken, de echte drukte voor de feestdagen nog komen. En om maar met de deur in huis te vallen: wat het ondanks deze lange dagen toch zo leuk maakt in de rol van lichtontwerper is de veelzijdigheid van projecten. Gisteren theater, vandaag een commercial, net een film afgerond en als rode draad de diverse doorlopende en nieuwe televisieproducties.

Opgevoed en -gegroeid in de televisiemarkt heb ik de laatste jaren mijn horizon aanzienlijk kunnen verbreden. Door verschillende opdrachtgevers in diverse segmenten uit te leggen hoe ik bepaalde zaken zie en zou willen benaderen, ontstaat al snel een band waarbij we samen de uitdagingen in een productie te lijf gaan.

Waar andere faciliteiten voor veel van onze opdrachtgevers overzichtelijk en duidelijk zijn, is licht in hun ogen vaak ongrijpbaar omdat het nu eenmaal grotendeels een creatief proces is, ingevuld door de ogen van die ene man, de lichtontwerper. Uitleg is daarom een essentieel onderdeel voor lichtontwerpers en belichters om opdrachtgevers te laten begrijpen waarom je bepaalde keuzes maakt.

Ook vandaag weer veel uitdagingen, aangezien de aanlooptijd naar deze productie wat kort was. Maar met de juiste mensen en materialen gaan we er toch weer echt iets moois van maken!

Daan Thieme
Directeur/eigenaar Lichtmacht

De week van Daan Thieme

Directeur/eigenaar Lichtmacht
2020 - week 45