Daan Thieme
Directeur/eigenaar Lichtmacht
2020 - week 45

Bewustwording

Ook deze week is weer voorbij gevlogen! En eindelijk een week waarin niet (uitsluitend) corona het nieuws regeerde, maar de Amerikaanse poppenkast omtrent de presidentsverkiezingen.

Voor mezelf een week waarin ik me, met het schrijven van deze blog, opeens meer bewust ben van wat ik doe en meemaak. Ik heb steeds meer de bevestiging gekregen dat het stellen van duidelijke doelen en een gerichte focus ons bedrijf enorm helpt in deze uitdagende tijden.
Waar alles vaak in sneltreinvaart aan je voorbij gaat, moest ik nadenken over wat nu eigenlijk op zo’n dag gebeurt. Ik heb deze week gemerkt dat de gekozen focuspunten hun vruchten afwerpen voor Lichtmacht. Eén daarvan is het intensief blijven opleiden van jonge (gedreven) mensen. Een continue stroom van stagiairs en open sollicitaties verplicht ons als bedrijf om voor deze nieuwe mensen in onze markt een plan op maat te hebben of te maken. En wat is mooier om talenten enthousiast te maken en aan Lichtmacht te binden, waardoor ze onze filosofie en werkwijze van belichten meekrijgen en in de praktijk kunnen brengen?

Waar ik voorheen zelf betrokken was bij de hele workflow van Lichtmacht, is mijn inbreng in het proces nu vooral een begeleidende en informatie overdragende. Voor mij maakt dit de handen vrij om mooie nieuwe projecten en uitdagingen aan te pakken. Daarbij probeer ik altijd zo ruim mogelijk te denken wat lichttechnische oplossingen betreft. Zoals ik deze week al eerder heb gemeld, is het dan noodzakelijk om in veel takken van ons vak werkzaamheden te hebben verricht.

Komende week mag ik mijn hart weer ophalen op Curaçao, De afgelopen zes jaar hebben wij daar de volledige ontwikkeling, opbouw en onderhoud van de verlichting van het Chogogo Resort mogen verzorgen. Dit is een heel bijzonder park waar de natuur centraal staat. Vanwege de hoge temperaturen ‘s avonds wordt een groot deel van de dag in het donker buiten geleefd.
Er is natuurlijk niets mooier dan in de avond een soort sprookjeswereld te creëren voor mensen die vakantie vieren. Het juiste licht zorgt voor een goede atmosfeer waarin mensen nog beter kunnen ontspannen. Om te weten hoe de vakantieganger dat beleeft, ben ik min of meer verplicht om dat ook nog één of twee dagen te ervaren, hahaha. Goed weekend allen!

Daan Thieme
Directeur/eigenaar Lichtmacht

De week van Daan Thieme

Directeur/eigenaar Lichtmacht
2020 - week 45