Daan Thieme
Directeur/eigenaar Lichtmacht
2020 - week 45

Meedenken

Van nature, zonder mijn kop in het zand te willen steken, wil ik niet al te veel met de negatieve mediaberichten bezig zijn. Ik ben zelf een positief ingesteld, onderzoekend type die zich dagelijks (liefst 24/7, haha) bezighoudt met alle soorten van techniek. Ik ga het vandaag dan ook even niet hebben over corona.

De wereld ziet er voor mij persoonlijk en voor ons als bedrijf positief uit en dat proberen wij intern en extern ook uit te stralen. De ontwikkeling en productiedruk is op een goed niveau, dus we hebben momenteel zeker geen klagen. Er lopen op dit moment meerdere projecten die de komende periode in de afrondende en uitvoerende fase terechtkomen, dus alle hens aan dek.

Vandaag ga ik naar een theater in Amsterdam om een project te bespreken dat nog echt in de kinderschoenen staat. Kost wellicht wat tijd, maar hoe leuk is het om in een consulterende rol, die breder is dan uitsluitend het lichtplan, te mogen meedenken over hoe een productie eruit komt te zien qua look and feel. En precies dat in een heel vroeg stadium mogen meedenken over bijvoorbeeld decor, camerakeuze, et cetera is hetgeen we gelukkig de afgelopen periode steeds meer hebben weten te bereiken.

Uiteraard zijn er veel projecten waar ik zelf aan het ‘front’ sta en de benodigde extra informatie die ik in dat vroege stadium heb opgedaan, verwerk. Maar net zo vaak gebeurt het dat ik vanaf de zijlijn onze ontwerpers en belichters deze informatie meegeef bij uitvoering. Wat ik wil aangeven, is dat je nu eenmaal meer betrokken bent bij een productie waar je vanaf een vroeg stadium bij bent dan één die morgen of over twee dagen moet worden uitgevoerd. Mijn inziens levert het in een vroeg stadium betrekken van partijen als de onze ook enorme winst op, zowel voor de inhoud, uitvoering als de efficiency van een productie.

Neem de ontwikkeling van eSports-stadion H20 in Purmerend. Dit is nu precies zo’n stuk techniek en ontwikkeling waar we dit hebben kunnen bereiken en waar ik persoonlijk heel erg veel energie van krijg. Een groep enorm gedreven mensen die met de nieuwste technieken iets unieks in Nederland probeert neer te zetten. En als dat ondanks diverse tegenslagen ook nog lukt, dan kan ik daar erg van genieten.

Zo zijn er de afgelopen tijd uit de vreemdste hoeken legio voorbeelden van dit soort projecten te noemen, waar we breed over mochten meedenken en die we mochten faciliteren. Deze zullen in de rest van de week wellicht ook nog wel voorbij komen.

Daan Thieme
Directeur/eigenaar Lichtmacht

De week van Daan Thieme

Directeur/eigenaar Lichtmacht
2020 - week 45