Nordin Ghouddani
2018 - week 12

Met Marokko naar het WK?

De wekker gaat om half zes en het regent keihard. Niet leuk! En dan kom je aan op het station en rijden de treinen niet. Ook niet leuk! Tja, dat is de prijs die je betaalt als je in Tilburg wil blijven wonen. En ja, die prijs betaal ik met alle plezier!

Jacques Brinkman komt vandaag langs. In het lange sportinterview is hij de ex-topsporter die we te gast hebben. De avond ervoor heb ik contact gehad met zijn kinderen. Via Facebook heb ik een berichtje gestuurd en daarvoor heb ik de clubs waar ze spelen gevraagd om contactgegevens. Thierry hockeyt bij Bloemendaal, Tim voetbalt in Jong FC Utrecht en zijn dochter Julie hockeyt bij SCHC. Alle drie topsporters en dat is best bijzonder. Ik vraag of ze een boodschap willen inspreken, zodat we vader Brinkman in de uitzending kunnen verrassen. Uiteindelijk krijg ik een berichtje terug van Tim. Hij vond het een leuk idee en gaat ervoor zorgen dat zijn broer en zusje ook wat inspreken. In de ochtend krijg ik alle voiceclipjes toegestuurd. Ik pik bij er elk kind een quote uit over wat ze van hun vader hebben geleerd als het om topsport gaat.

Rond elf uur ga ik even zitten met Willemijn Veenhoven die het interview doet. We nemen het gesprek door. We zijn het erover eens; dit gaat een mooi gesprek worden. Na de uitzending is het tijd voor de evaluatie. Tevredenheid overheerst. Rond kwart voor drie vergaderen we met de hele redactie. De zomer komt eraan. Wat gaan we doen met de Tour de France en het WK? Collega’s hebben leuke series bedacht! Ik zie je denken, Nederland doet toch niet mee… Dat klopt, maar Marokko wel. En er zullen zes of zeven Nederlandse Marokkanen meedoen. De NPO heeft mij gevraagd om een plan in te dienen en wie weet volgen we de duizenden Nederlandse Marokkanen die in juni richting Rusland afreizen. Ik heb er in ieder geval zin in!

In de trein heb ik even contact met Mark Wotte, de coach van Jong Marokko. Hij zit in Senegal waar hij met zijn team vandaag tegen Senegal speelt. En nog belangrijker, het grote Marokko speelt tegen Servië. Ik ben erg benieuwd, want de Serven hebben  goede voetballers als  Tadic, Kolarov, Matic en Ivanovic. Een goeie graadmeter voor de Marokkanen…

Het is nu tijd om vaarwel te zeggen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een weekje over mijn schouders mee te kijken. En Broadcast Magazine, bedankt dat ik mijn belevenissen hier mocht delen…

Nordin Ghouddani
Senior Redacteur BNNVARA