Anneliene Van den Boom
2018 - week 47

Leren innoveren

De hele week heb ik het gehad over de toekomst. Maar het is minstens even belangrijk om terug te blikken, niet alleen op deze week.

Tijdens een gastcollege van mijn bachelor studie vertelde een trendwatcher dat “men te veel binnen één jaar verwacht, maar men verwacht niet genoeg in tien jaar.” Wanneer wij zo ver terugblikken, wordt duidelijk hoe ontzettend onze wereld veranderd is. Vaak op een manier die wij niet aan zagen komen.

Anderhalf jaar geleden besloot ik dat ik daar meer over wilde leren. Ik wilde leren hoe XR zich gaat ontwikkelen. Ik ben toen bij de Executive Master in Media Innovatie in Hilversum beland. Stoppen met werken om een studie/cursus, in mijn geval een master, te volgen, kan natuurlijk prima, zeker als mid-twintiger. Maar ik wilde hoe dan ook blijven werken. Want ook al lijkt het voor mensen wellicht of er weinig gebeurt binnen één jaar, in de XR-wereld is er wel degelijk veel veranderd. Dat heb ik gelukkig niet hoeven missen.

Na een half jaar lang avond- en weekendlessen startte ik mijn eigen onderzoek naar ‘personal space’ in VR-omgevingen. Daarin vond ik de bevestiging dat het academisch wereldje (voor nu) niets voor mij is. Maar ik vond ook de motivatie om aan de non-research kant van de industrie te blijven innoveren. Voor diegenen die meer willen leren over deze master, op donderdag 29 november organiseert de Breda University of Applied Sciences een informatieavond in Hilversum van 17.00 tot 19.00 uur.

Anneliene van den Boom
Creative & Virtual Reality Director
Master of Arts in Media Innovation