Anneliene Van den Boom
2018 - week 47

Jong geleerd

Als je mijn ouders zou vragen naar oude videobeelden van mij – waar ik niet mijn broertjes aan het plagen ben – dan eindig je met een hoop clips waar het eindigt dat ik op de camera af ren en roep “Mag ik nu?”, “Mag ik de camera?”, “Anneliene wil filmen!”

Dat vond ik het mooiste om terug te lezen bij de stukken van de andere gastschrijvers, dat het bij hen er ook al “van jongs af aan in zat.” Dat wil niet zeggen dat ik van jongs af aan al wist dat ik bij WeMakeVR in Amsterdam aan de slag zou gaan als Creative en Virtual Reality (VR) regisseuse.

Sterker nog, tot vier jaar geleden had ik nog nooit van VR gehoord. Laat staan dat ik wist dat ik dergelijke content wilde regisseren. Ik was toen nog druk bezig met het afronden van mijn bachelor aan het NHTV (nu Breda University of Applied Sciences). Tijdens een gastles daar kreeg ik voor het eerst een VR headset op. Terwijl ik mij bevond in een virtuele achtbaan, een rit die niet is aan te raden als eerste VR-ervaring, vielen voor mij de puzzelstukjes op hun plaats. Ik was verkocht (en een beetje misselijk nadien).

Sindsdien heb ik het mijn persoonlijke missie gemaakt om VR-toepassingen te produceren. Niet omdat het kan, maar omdat ze iets toevoegen aan de boodschap die de klant wil overbrengen. Hoewel ik nog steeds graag met een camera op mijn schouder rondloop, haal ik nu meer een kick uit die voorbereiding en het uitwerken van concepten met en voor klanten. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, daar komen jullie vanzelf achter, want deze week neem ik jullie mee op die missie.

Anneliene van den Boom
Creative & Virtual Reality Director
Master of Arts in Media Innovation