Klaas van Kruistum
Programmamaker/presentator
2022 - week 49

Kwetsbaar

Vandaag ben ik via KRO-NCRV, waar ik werk, even onderdeel van Young Impact, een organisatie die jongeren in haar kracht zet door voor één dag het hele lesprogramma op een school over te nemen. Dat doen ze door het hele land. 

De dag start met een dj in de aula om toon te zetten en ijs te breken en vervolgens met allerlei verschillende ‘lessen’ waarin scholieren geïnspireerd worden om te ontdekken waar zij zelf warm voor lopen. En er wordt in allerlei vormen nagedacht over hoe je dat ook daadwerkelijk kan aanpakken. Impact maken op een manier die bij je past om de wereld te verbeteren.

In één van die lokalen vertel ik een stuk van mijn verhaal en daar doe ik echt m’n best op. Ik vertel zo beeldend, helder en kwetsbaar als mogelijk, met de bedoeling inzicht te geven in mijn eigen worstelingen en hoe ik omga met onzekerheid en angst. Jazeker, daar heb ik genoeg van. Ik deel dat in de hoop mensen te inspireren om door de eigen belemmering heen te breken en de (creatieve) vrijheid te ervaren.

Het bijzondere van deze sessies is dat ik er zelf minstens net zoveel van leer. In het voor de groep staan. In het contact met mensen. Je kwetsbaar opstellen kan echt heel verhelderend en verrijkend zijn. Want soms geeft die stap – zelfs zonder een concrete reactie – je precies wat je nodig hebt.
Dit is mijn laatste schrijven op deze plek, ik wens je alle goeds toe en een gezonde dosis kwetsbaarheid! Houdt het hoofd koel en het hart warm.

Klaas van Kruistum
Programmamaker/presentator 

De week van Klaas van Kruistum

Programmamaker/presentator
2022 - week 49