Klaas van Kruistum
Programmamaker/presentator
2022 - week 49

Klaas Kan Alles

Zaterdag is het alweer tijd voor de tiende en laatste aflevering van dit seizoen Klaas Kan Alles. Je ziet hoe ik een reeks straten in hartje London uit m’n hoofd moet leren en links mag rijden omdat ik voor één dag een London cab driver ben.

Deze speciale taxichauffeurs voldoen aan een zeer hoge standaard en volgen een jarenlange opleiding om in het centrum van Londen te mogen rijden. Alle straten en routes kennen ze uit het hoofd, met recht een bijzonder beroep! Ik krijg ook de uitdaging om een duurzame haute couture te maken die – bij genoeg kwaliteit – onderdeel zal zijn van een heuse modeshow. 

Klaas Kan Alles is een familieprogramma over wetenschap en techniek waarbij we dit soort verhalen gebruiken om te leren en te ontdekken. En waarbij ik regelmatig ver buiten mijn comfortzone terechtkom. De comfortzone, volgens Wikipedia een psychologische toestand waarbij een persoon zich op het gemak voelt, controle heeft en weinig stress en angst ervaart, is natuurlijk een fijne plek om te zijn. 

Toch heb ik inmiddels ontdekt dat er heel veel rijkdom ligt buiten die veilige lijnen. Want juist in het ongemakkelijke, in het niet precies weten, ligt je leergeld. Valt er een wereld te ontdekken. En leren omgaan met je eigen beperkingen en zelfs met je eigen falen maakt je denk ik ook een leuker mens. Dus als je vandaag een uitdaging op je bord krijgt: ga ervoor!
Klaas Kan Alles zie je zaterdag, 18.30 uur op NPO 3/NPO Zapp.

Klaas van Kruistum
Programmamaker/presentator 

De week van Klaas van Kruistum

Programmamaker/presentator
2022 - week 49