Ib Haarsma
2018 - week 40

Hoofdredacteur voor een dag

Bijna 500.000 euro voor de bestrijding van kanker! RTV Rijnmond heeft afgelopen jaar samen met het Daniël den Hoed actie gevoerd om een apparaat te kopen om kanker nog beter te kunnen bestrijden.

Het Daniël den Hoed Fonds zet alles op alles om kanker kansloos te maken. Het is een begrip in Rotterdam en Nederland. Scholen zamelden geld in, kinderen verkochten cupcakes en herenkappers knipten bij hoge uitzondering zelfs dames. Een paar weken lang volgde RTV Rijnmond de actie rondom de verhuizing van Daniël den Hoed van Rotterdam-Zuid naar een nieuwe plek binnen de muren van het Erasmus Medisch Centrum.

Samen met medewerkers van het fonds bedachten we dat het fantastisch zou zijn wanneer we 250.000 euro zouden kunnen ophalen: het werd het dubbele! Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen in het Rijnmondgebied het Daniël den Hoed fonds een warm hart toedragen. Afgelopen week hebben we de actie met het fonds geëvalueerd: en we kwamen tot de conclusie dat dit naar meer smaakt. Er worden voorzichtig al wat plannen gemaakt voor een actie volgend jaar. Of er weer een veiling komt is de vraag, maar het zou zo maar eens kunnen.

In mijn enthousiasme bood ik aan de Maas over te zwemmen. Voor 5K zou ik het doen, van Zuid naar Noord. Een actie die het Rotterdamse Havenbedrijf niet kon waarderen: te gevaarlijk. Ik geef toe, misschien was het wat onbezonnen, maar de actie leverde uiteindelijk net geen 5.000 euro op, maar wel veel aandacht en geld voor het Daniël den Hoed. Dank overigens voor alle gulle giften. En staat de actie nog open…

Het is nu paar maanden na de succesvolle actie en we moeten nog een belofte inlossen. De hoogste bieder op de actie ‘hoofdredacteur voor een dag’ meldt zich vandaag bij ons op de redactie. De Rotterdamse Eunice Bruyninckx deed een bod op de functie en vandaag gaan we het met haar hebben over de invulling van haar hoofdredacteurschap voor een dag.

Voor een dag is zij de baas van RTV Rijnmond. Gaan we live uitzenden vanuit het nieuwe onderkomen van het Daniël den Hoed? Komt er een speciale uitzending over het nieuwe apparaat of moet die Haarsma alsnog de Maas over? Leuk dat Eunice er voor wil gaan en ik kijk uit naar de dag dat zij aan het roer staat.

Hou RTV Rijnmond de komende tijd in de gaten: op radio, tv en via onze website en vernieuwde gratis app!

Ib Haarsma
Hoofdredacteur RTV Rijnmond

De week van Ib Haarsma

2018 - week 40