Frank de Wit
Hoofd EndemolShine Beyond
2018 - week 08

Hieperdepiep!

Hoera! Ik ben jarig vandaag. En het is alweer een tijdje geleden dat ik op mijn verjaardag op kantoor was.

Stressmomentjes stapelen zich op. Feliciteren met een hand, knuffel of zoen (welke wang eerst?). En wat is de uitdeeltrend van 2018? Kan een appelkruimeltaart van de HEMA weer of hebben de gekleurde mini macarons 2017 overleefd? Ik vrees dat ik de meeste blits maak met een biologisch veganistisch molten lavacake die niet van een dieronvriendelijke productie te onderscheiden valt. Zo toch maar even langs de HEMA denk ik.

Bij Beyond, de digital first unit van EndemolShine, zal het waarschijnlijk een worst (#HEMA #padoempats #slechtegrap #schaamschaam) zijn wat ik op tafel zet. Alhoewel de gemiddelde leeftijd in mijn team niet boven de 25 uitkomt, valt het hipstergehalte behoorlijk mee.

Ik ben supertrots op mijn team. Het schommelt tegenwoordig tussen de 15 en 25 collega’s. Ingedeeld per projectteam met een kleine overhead (onder wie ikzelf) daarboven en qua grootte afhankelijk van het aantal producties dat we hebben lopen. Jonge bevlogen mensen met een grote passie voor mooie content.

De wil is belangrijker dan het kunnen, heb ik geleerd. De stagiair die de mooiste thumbnails maakt, had drie maanden geleden Photoshop nog nooit aangeraakt. Die ontwikkeling probeer ik te voeden door te sturen op verantwoordelijkheid en eigen vermogen in plaats van taken en opdrachten geven. En natuurlijk een hoop bitterballen, een SMEG vol koud bier en op m’n verjaardag dus een HEMA taart.

Gister vierde ik mijn verjaardag al voor de inner circle en terwijl ik dit typ, stromen de felicitaties van mensen net daarbuiten binnen. Het zullen er wel minder zijn dan vorig jaar. Platformgebruik is aan trends onderhevig en ik ben er zelf mee gestopt: elke dag via Facebook vier mensen feliciteren die je nooit ziet. Nee, alleen mijn echte vrienden krijgen een bericht. Via Whatsapp natuurlijk. Wel zo persoonlijk.

Frank de Wit
Hoofd EndemolShine Beyond

De week van Frank de Wit

Hoofd EndemolShine Beyond
2018 - week 08