Frank de Wit
Hoofd EndemolShine Beyond
2018 - week 08

Agenda Top 5

Moeder aller formats nu ook in Broadcast Magazine: het toplijstje. Ik presenteer met trots de vijf leukste afspraken uit de agenda van Frank de Wit | week 8.

5. Donderdag 10:00 – 11:00 | PayPal 2vs2 Cup Start Opnames
In samenwerking met onze EndemolShine Sport afdeling en de Eredivisie produceren we sinds een jaar de eDivisie. Een toernooi tussen eSporters van alle 18 Eredivisieclubs op de Playstation en XBox in het spel FIFA. Vorig jaar een pilot (met Dani Hagebeuk voor Ajax als winnaar), dit jaar een volledig seizoen (306 wedstrijden en 34 talkshows!) inclusief serieuze partners (KPN, Mediamarkt, PayPal en FOX Sports) én met spin-offs. Vandaag nemen we de PayPal 2 tegen 2 Cup op en strijden de digitale gladiatoren voor het eerst in duo’s tegen elkaar, met door PayPal gefunde, nieuwe teams. Acht topteams doen mee. Ik tip Feyenoord als winnaar.

4. Maandag (09:30 – 10:30): Beyond Weekstart
De wekelijkse kick-off met Anne van der Ven (Creatief Strateeg), Imke Kadlecek (Accountmanager) en Stephan D. (Productieleider, ex WPK en sinds een paar weken mijn rechterhand op lopende producties). Als extroverte, open, actieve, gele (of welke communicatietraining definities je ook gebruikt) promoter vaar ik wel bij een gestructureerd begin van de week. We gaan binnen een uur door de lijst heen met lopende projecten, belangrijke account updates en nieuwe ideeën en leads. Na drie dubbele espresso’s zijn we wakker en kan de week beginnen. De belangrijkste punten behandel ik vervolgens in de wekelijkse stand-up meeting van max een half uur voor het hele team later op de dag.

3. Donderdag 16:00 – 18:00 | RTL MCN Format bespreking
Een follow-up meeting naar aanleiding van een pitch drie weken geleden aan Laura Veneema, content bazin bij RTL MCN. We hadden elkaar al een tijdje niet gesproken. We hebben twee ideeën verder uitgewerkt die we samen verder zullen bespreken. Ik heb er enorm veel zin in omdat we straks nog een extra idee meenemen als verrassing, waar ik dit weekend erg enthousiast over ben geworden. Supergeheim natuurlijk 😉

2. Vrijdag 16:00 – 18:00 | VrijMiBo
Lekker stereotyperend voor een digital unit om de VrijMiBo in de top 5 leukste agendapunten te zetten, maar hij is belangrijker dan je denkt. Vanaf 16:00 gaat er een muziekje op, komt er bier uit de SMEG en wordt het vet warm gemaakt. Iedereen typt nog wat werkt af, er wordt een video geupload op het Challenges Cup- en eDivisie-kanaal en de Playstation gaat aan voor een potje Gang Beasts. Tijd om op een andere manier te connecten met de mensen die je dik 40 uur bij je vrouw en kinderen vandaan houden. Maak er dus wat moois van met ze.

1. Woensdag (10:30 – 12:00): High Five Markt Update
Eén keer in de drie weken zetten mijn fijne collega’s Bart van den Bos en Sil Geurtsen alle nieuwe opvallende programma’s op een rij en kijken we met een groepje afdelingshoofden en creatieven binnen anderhalf uur een stuk of 20 trailers. Deze week bekeken en bediscussieerden we onder andere Duitse shows van ruim drie uur (Ding des Jahres), de programmering op YouTube Red in de US – met o.a. Escape the Night (vet gemaakt!) – en Fight of the Living Dead), de nieuwe trash reality uit de UK (Survival of the Fittest) en US (The Bachelor Wintergames) en formats uit het noorden met gave namen zoals ‘Famileekspedisjonen’. Wat mij betreft één van de meest inspirerende meetings en het bewijs dat EndemolShine niet in hokjes denkt (zie column dinsdag).

Disclaimer: zoals elk toplijstje staan ze stiekem in willekeurige volgorde en dient de nummering vooral als aanjager van de discussie.

Frank de Wit
Hoofd EndemolShine Beyond

De week van Frank de Wit

Hoofd EndemolShine Beyond
2018 - week 08