Martine Spaans
General Manager Dutch Games Association (DGA)
2023 - week 40

Hele dag feest!

Het is zover. Woensdag 4 oktober staat in het teken van Dutch Game Day powered by Control en ’s avonds de Dutch Game Awards! Ons dagprogramma is uitverkocht, met meer dan 120 studenten en 230 professionals. Voor de avond zijn nog een handjevol van de 350 kaarten beschikbaar voor de allerlaatste aanhakers. 

Vroeg uit de veren, want om 07:15 wil ik al klaar staan om onze exposanten en vrijwilligers te verwelkomen. En dat valt zwaar, want het Dutch Media Week Awards Dinner gisteravond was weer heel erg gezellig, dus ik lag er niet vroeg in.
Ik weet nu al dat de dag voorbij zal vliegen. Om 09:30 starten we met onze keynote speaker van Guerrilla Games. Een uurtje later stap ik zelf even uit het programma om aan te sluiten bij de Dutch Media Week talkshowopname ‘hoe games onderdeel zijn van media’.   

Vanaf 17:30 loopt het dagprogramma af en verwelkomen we de gasten voor de Awardshow. Even snel een hapje eten, de visagie in, de laatste soundchecks op het podium doorlopen en om 19:00 gaan we los voor een volle zaal zenuwachtige genomineerden. We houden lekker het tempo erin, en anderhalf uur later hebben we alle dertien awards weggegeven.  

We sluiten af met een feestje, maar eigenlijk is de hele dag een feest waarin we samen met de Nederlandse game-industrie vieren welke mooie games we het afgelopen jaar weer gemaakt hebben!

Martine Spaans
General Manager Dutch Games Association 

De week van Martine Spaans

General Manager Dutch Games Association (DGA)
2023 - week 40