Martine Spaans
General Manager Dutch Games Association (DGA)
2023 - week 40

Erkenning

Even bijkomen. Vandaag is weer een soort ‘normale’ werkdag voor me die niet om Dutch Media Week draait. Maar toch een beetje wel, want vandaag blikken we natuurlijk ook terug op gisteren. 

Dutch Game Day powered by Control was een enorm success. De zalen zaten vol, de expovloer werd goed bezocht, de portfolioreview voor studenten heeft veel jong talent op weg geholpen en de roundtable sessies werden waardevolle groepsdiscussies.
De dag was een mooie opbouw naar de Dutch Game Awards 2023. De eerste award van de avond werd weggeven door staatssecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu. Haar aanwezigheid voelde als een grote erkenning voor de Nederlandse game-industrie. Want zelf weten we allang dat we prachtige stukjes digitale cultuur en innovatie maken, maar het is nu tijd om dat ook aan de rest van Nederland te laten weten.  

De fotografen van gisteren zijn al hard aan de slag om al het beeldmateriaal te verwerken. Halverwege de dag komt de eerste lading foto’s binnen. Ook check ik tussen de bedrijven door welke media over ons hebben geschreven.
En er gaan bedankjes richting sponsors en bezoekers en we contacteren de winnaars over het laten archiveren van hun games in de Beeld & Geluid gamecollectie. Het belang van het bewaren van digitale cultuur is nog onderschat. De Dutch Games Association draagt graag een steentje bij om dit te borgen. 

Onze gamedag was weer een mooi succes en ik zit al vol ideeën hoe we het volgend jaar nog mooier kunnen maken. Op naar 2024!

Martine Spaans
General Manager Dutch Games Association 

De week van Martine Spaans

General Manager Dutch Games Association (DGA)
2023 - week 40