Boudewijn Smals
Director Video DPG Media
2018 - week 13

Goede Vrijdag

Het is een mooie week. En niet omdat RTL zo attent is om op Goede Vrijdag haar voltallige personeel een dag vrij te geven, maar het was een week waarin enorm veel gebeurde.

De VEED Awards werden weer uitgereikt, waarbij een groot aantal van onze sterren in het zonnetje gezet werden. Giel Beelen was weer eens een lul, Art gaat naar RTL, John verovert het Voetbal Inside trio en het ANP, terwijl het personeel er aan de achterkant zo hard wegloopt dat een promo-offensiefje noodzakelijk was.

En ga zo verder. Bewust heb ik me niet laten verleiden om op de nieuwtjes in te gaan. Ik wilde me beperken tot mijn eigen observaties als ‘nieuweling’ in de media. Meningen worden tenslotte al genoeg gedeeld. Vergeef me dan ook als ik zaken beschreef die voor velen wellicht gesneden koek zijn. Maar ik verwonder mij nog dagelijks over allerhande zaken in ons mooie bedrijfstak. En ben eigenlijk ook van plan om dat nog heel lang te blijven doen. Ik blijf graag werken op het snijvlak van creativiteit en commercie, dus zit hier helemaal op mijn plek.

Ik doe dat sinds vier maanden met veel plezier vanuit RTL MCN in hartje Amsterdam. Een enthousiaste club waarbinnen we met de grootst mogelijke drive ons best doen om een stukje van de media naar de jongeren toe te brengen en daar een duurzaam verdienmodel aan te hangen. We werken daarvoor samen met een groot aantal YouTube talenten. We hebben eigen YouTube- en Instagram-kanalen opgetuigd en hebben zelfs sinds kort een inhouse productie-unit en ‘studio’. Het team blijft explosief groeien en de ambities zijn groot. En ik mag daarin mijn bescheiden rol spelen.

Heb je zin om eens verder te praten over de MCN, let me know! Maar niet dit weekend, ik ga namelijk even terug naar mijn roots. Terug naar het warme katholieke zuiden voor een lang Paasweekend. Niet vanwege het katholieke deel, wel vanwege de bourgondische inslag bij het Paasontbijt. Zalig Pasen!

Boudewijn Smals
Zakelijk Manager RTL MCN

 

De week van Boudewijn Smals

Director Video DPG Media
2018 - week 13