Boudewijn Smals
Director Video DPG Media
2018 - week 13

De Goede-week

Of ik een column bij wil houden in de week voor Pasen? Als mannetje uit het katholieke zuiden kan ik dit moment natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Enkele weken geleden bleek mijn zendelingendrang tenslotte al.

Het hele team van RTL MCN moest er aan geloven. Ik niet op Aswoensdag in Limburg, dan jullie allemaal in ons hippe kantoor in het centrum van Amsterdam aan de ‘heringsjille’. Niets zo lekker voor een schrale keel als een haring tenslotte.

De daarop volgende vasten heb ik wel overgeslagen. Omdat de Bourgondiër in me het nou eenmaal structureel wint van alles wat op onthouding lijkt. Maar ook omdat ik pas net gestart was bij RTL. Nieuw in de media en in mijn rol, dat gaat nou eenmaal slecht samen met stoppen met roken, eten en bovenal drinken. Ik heb dus het motto van de MCN maar ter harte genomen en breng onze pay-off ‘Where Talent Comes To Play’ graag in de praktijk.

Al was mij wel al snel duidelijk waar de nadruk ligt: ‘Talent’. Binnen de MCN behelst het dat je ambitieus bent, dingen voor elkaar krijgt en niet vies om te werken. De creators die zelf YouTube-kanalen zijn gestart en nu in ons netwerk zitten, zijn echte talenten. Het team achter de MCN bestaat uit louter jong talent.

En binnen RTL worden we graag gezien als de talentpool. ‘Play’ is daarbij natuurlijk meer dan een functioneel gegeven. Want natuurlijk hebben we lol, en veel ook. Maar we willen ook de plek zijn waar we nieuwe ideeën de ruimte geven. We proberen het gewoon, werkt het niet, proberen we iets nieuws. We zijn dus niet bang voor verandering. Want spelenderwijs leren we en ontwikkelen we samen onze talenten (voor de camera of in het team).

Klinkt als een warm bad! En ik mag daar sinds vier maanden dagelijks in! En als je deze stukjes deze hele Goede-week blijft lezen, beloof ik je dat je met tenminste een teen dat bad ook kunt voelen. Dus ik neem jullie deze dagen graag mee in mijn verwonderingen van mijn ontgroening in de media.

Boudewijn Smals
Zakelijk Manager RTL MCN

 

De week van Boudewijn Smals

Director Video DPG Media
2018 - week 13