Laura Veenema
Creative Director Unscripted NewBe
2024 - week 02

Geen is er ook één

De laatste dag van de BM-blogweek. Een hele week iedere dag goede voornemens – een behoorlijk lijstje waar ik 2024 mee in kan. Maar waar ik bovenal ook enorm naar uitkijk. Een nieuw jaar NewBe. Een nieuw jaar vol mooie, uitdagende en bijzondere projecten met zoveel leuke collega’s.

En volgens dit ‘format’ van deze week, bekijk ik vandaag met mijn zonder twijfel belangrijkste pet op: die van moeder van mijn (morgen precies) éénjarige zoontje Louie. Een jaar waarin ik me iedere week, of zo mogelijk iedere dag, wel weer iets heb voorgenomen. ‘Meer structuur’, ‘beter slapen’ (little did I know), ‘een betere werk-privé balans’, ‘niet te veel op mijn telefoon’, ‘geen calls op mijn mama-dag’ – de lijst met strenge voornemens voor mezelf was eindeloos

Nu, bijna exact een jaar later, kan ik de balans opmaken: je kunt je van alles voornemen, maar het loopt (in ieder geval bij mij) altijd toch weer iets anders in zo’n eerste jaar met een kleintje. En tja, vast ook in alle jaren die nog komen gaan. Belangrijkste conclusie? Dat is helemaal ok.
Dus vandaag houd ik het kort: geen goed voornemen. Sterker nog: iedere minuut die ik zou kunnen steken in me houden aan een nieuw voornemen (om vervolgens te balen dat het niet gelukt is), besteed ik aan een extra moment met hem. Daarbovenop: iedere minuut die ik steek in deze column, is een minuut minder met hem op mijn mama-dag. 

Want hoeveel mooie titels ik de afgelopen jaren ook heb geproduceerd: hij is de mooiste productie die ik ooit heb gemaakt. En dus is mijn afsluitende voornemen van deze week dat er geen beter voornemen is dan te blijven genieten van allebei: thuiskomen bij Louie is het leukste wat er is, vooral ook omdat ik overdag kon vertrekken om dit bijzondere vak uit te oefenen. Dus, 2024 – kom maar op!

Laura Veenema
Creative Director Unscripted NewBe 

 

 

De week van Laura Veenema

Creative Director Unscripted NewBe
2024 - week 02