Julian Marks
Hoofd Camera, afdeling meercamera United
2020 - week 11

Eurovisie Songfestival

In 1980 werd het Eurovisie Songfestival voor het laatst in Nederland georganiseerd, toen door loting verkregen omdat Israël zich had teruggetrokken. Veertig jaar later mag Nederland dit evenement opnieuw organiseren.

Veel van mijn oud-collega’s waren erbij in het Congresgebouw, inmiddels ken ik de verhalen en ben ik vereerd dat wij nieuwe geschiedenis mogen schrijven. Ook op tv-vlak is het Eurovisie Songfestival een historische klus die we samen met NEP mogen klaren. Momenteel zitten we in de detailfase, bijvoorbeeld hoogte van de cameraprakken, bouw- en breekschema’s. Met recht durf ik te stellen dat we op technisch vlak er klaar voor zijn.

Door de corona-ontwikkelingen staat onze planning nu volledig op zijn kop en de gevolgen van de genomen maatregelen zijn enorm en nog niet te overzien. Tevens kunnen we ons niet verliezen in speculaties of komende grote evenementen wel of niet door gaan.

Hoewel televisie vaak als luchtig medium wordt beschouwd, is er in tijden als deze juist veel behoefte aan televisie die informeert. Laten we hopen dat wij als crew daar een goede bijdrage aan kunnen leveren en dat er snel betere tijden aanbreken. Voor deze week ben ik blij dat ik een punt heb mogen zetten bij Broadcast Magazine.

Julian Marks
Hoofd Camera, afdeling meercamera United

De week van Julian Marks

Hoofd Camera, afdeling meercamera United
2020 - week 11